Aerograf dla wędkarza! Bardzo proszę o pomoc.

Poznajemy nowe techniki modelaowania, sklejania...

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
KnockeR
Kontakt:

Aerograf dla wędkarza! Bardzo proszę o pomoc.

#1 Post autor: KnockeR » 2008-09-08, 12:32

Nigdy nie malowałem moich modeli aerografem:( Wszystko robiłem pędzelkiem i jestem zielony w tej dziedzinie. Od tygodnie czytam o aerografach jednak nigdy na żywo tego urządzenia w akcji nie widziałem i nie bardo mam o tym pojęcie:( Od kilku lat łowię ryby niedawno zacząłem robić sobie własne przynęty jednak malowanie pędzelkiem nie podoba mi się chciałbym je troszkę dopracować i pomyślałem, że zwrócę się do Was braci modelarzy:)
Chciałbym uzyskać coś podobnego
http://www.alexlures.com/tangocc.html
Obrazek

Nie jestem jednak pewien czy aerografem zrobię aż tak ciękie linie aby namalować np rybie łuski. Odłożyłem 500 zł i mogę je przeznaczyć na kompresor + aerograf jeżeli da się taniej to super. Jeżeli możecie mi poleciś jakiś mały model to będę bardzo wdzięczny.

W pracy mam taki kompresor strasznie hałasuje i ciężko go wstawić do domu. Wykorzystywany jest do malowania dużych powierzchni. Wydaje mi się, że on jest za mocny do areografu ale mogę się mylić jak już mówiłem zielony w tym temacie jestem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
filthy

#2 Post autor: filthy » 2008-09-09, 18:22

do pomalowania łusek na woblerze nie potrzeba aerografu, wystarczy zwykły spray i siatka o odpowiednich oczkach, na obrazku jest narysowane jak to zrobić, aerograf może przydać się do malowania płetw, skrzeli i innych detali.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Techniki Modelarskie”