Model... Model miał być relaksacyjny, ale stał się ciut ambitniejszym projektem. Nie mniej utwierdziło sie u mnie jedno - 1:72 nie dla mnie

A więc tak, geneza modelu była przypadkowa. Na Allegro znalazłem licytacje owego modelu bez pudełka, kalkomanii i instrukcji, pomyślałem "spoko, to żaden problem" I tak powstał ten szkrabek. Jest to wg mnie jeden z najpiękniejszych czołgów, a więc musiał obowiązkowo powstać w malowaniu 9 BKPanc w Braniewie. Co do samego modelu, ameryki odkrywać nie będę, przyjemnie, dosyć prosty. Sam jestem myślę średnio zadowolony, ciągle brak mi umiejętności

Cóż dodać jeszcze, został mi Wolf rozgrzebany czeka na ukończenie, BM-21 umarł śmiercią modelarską a Warrior jest galerię wyżej. W zapasie jest KUB, jest ZSU, jest też sporo latadeł, ale te poczekają na lepsze (aerografowe) czasy.
Model wzrorowany na prawdziwym T-72 którego znajdziecie TUTAJ
Nie jest idealny, brudzenie pewnie skopałem jak zawsze, ale proszę bardzo, jak to w zwyczaju mawiam: bijcie! :rozga:
Na zdjęciach jak zawsze widać to czego normalnie nie widać :D Sztuczne światło i dosyć duże problemy z obróbką, niestety pogoda za oknem jaka jest, każdy widzi.
Pozdrawiam! Na wszelkie pytania odpowiem
Nie umiem kadrować, wybaczcie słabe zdjęcia.