drugi model messersmith BF 109

Galerie i warsztaty z budowy

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
toudi

drugi model messersmith BF 109

#1 Post autor: toudi » 2010-02-10, 18:23

Witam wszystkich bardzo serdecznie i zarazem dziękuję za obejrzenie fotek. Mam do zaprezentowania model w skali 1/72 ICM-u Messersmith BF 109. Na wstępie powiem ze model wyszedł na początku bardzo bardzo tragicznie źle sklejony nie wspominając o malowaniu... Miałem nawet zamiar go wyrzucić. Jednak od kolegi dostałem nowiuteńkie kalkomanie swoje niestety straciłem nie pytajcie jak.... Mając nowe kalkomanie pomyślałem ze należy coś z tym fantem zrobić i udało mi się część starej farby zmyć, a nie było łatwo ponieważ model został polakierowany (na szczęście tylko w kilku miejscach). O to efekt końcowy proszę mnie potraktować ulgowo ponieważ mam dopiero za sobą 2 pełne modele.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jak bardzo zły?? :D

POZDRAWIAM I PROSZĘ O KOMENTARZE.

Awatar użytkownika
r-t

#2 Post autor: r-t » 2010-02-10, 18:34

Cześć :-)

Nie ma się co czarować, model jest słaby.
Farba grubo nałożona, pewnie była za gęsta, widać ślady łączenia połówek kadłuba a i ślady eksploatacji wyglądają jakoś tak nierealistycznie :-? jako początkujący sklejacz możesz z nich zrezygnować ;-)

Ja od siebie mogę Ci zaproponować byś następnym razem założył warsztatową relację, i jeśli tylko będziesz chciał model wyjdzie o wiele lepiej niż ten i poprzedni ;-)

Pozdrawiam.

mikox4

#3 Post autor: mikox4 » 2010-02-11, 15:11

czy ta wersja messerschmita pochodzi z bitwy o Anglię?? :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Galerie i warsztaty”