[R] Heinkel He111 h-6 - Italeri 1:72
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
No stary, tymi zbliżeniami to nas teraz dojechałeś.
Ale tak na poważnie - z tego co zaobserwowałem to jest trochę niedomalowań na kadłubie (za skrzydłami oraz karabiny strzelców). Poza tym, czemu samolot w jednym miejscu świeci się, jakby był pokryty lakierem błyszczącym, a w innym farba wygląda matowo?
Ogólnie bryła wydaje się dobrze sklejona. Lecz tak jak koledzy wyżej napisali - koniecznie zaopatrz się w tło o jednolitym kolorze (najlepiej błękit) - może być brystol (chociaż ja na przykład używam kawałka tkaniny). Ten kolor, którego używasz aktualnie nie pozwala wyeksponować modelu. Podłóż coś pod aparat przy robieniu zdjęć, bo "z ręki" wychodzą strasznie zamazane.
Także - póki nie wstawisz ostrych, czytelnych zdjęć ocenienie Twojej pracy będzie praktycznie niemożliwe.
Pozdrawiam

Ale tak na poważnie - z tego co zaobserwowałem to jest trochę niedomalowań na kadłubie (za skrzydłami oraz karabiny strzelców). Poza tym, czemu samolot w jednym miejscu świeci się, jakby był pokryty lakierem błyszczącym, a w innym farba wygląda matowo?
Ogólnie bryła wydaje się dobrze sklejona. Lecz tak jak koledzy wyżej napisali - koniecznie zaopatrz się w tło o jednolitym kolorze (najlepiej błękit) - może być brystol (chociaż ja na przykład używam kawałka tkaniny). Ten kolor, którego używasz aktualnie nie pozwala wyeksponować modelu. Podłóż coś pod aparat przy robieniu zdjęć, bo "z ręki" wychodzą strasznie zamazane.
Także - póki nie wstawisz ostrych, czytelnych zdjęć ocenienie Twojej pracy będzie praktycznie niemożliwe.
Pozdrawiam

Starasz się , jakość idzie w dobrym kierunku
, szkoda tylko, że zdjęcia takie niewyraźne, ale rozumiem, że problem leży w braku aparatu.
Natomiast zwróciłbym Ci uwagę na to co napisałeś tu:
http://www.sklejmy.com/viewtopic.php?t=5411
Jeszcze nie jesteś dobrym modelarzem ... Jeszcze długo, ale idzie w dobrym kierunku.
Więcej skromności

Natomiast zwróciłbym Ci uwagę na to co napisałeś tu:
http://www.sklejmy.com/viewtopic.php?t=5411
Jeszcze nie jesteś dobrym modelarzem ... Jeszcze długo, ale idzie w dobrym kierunku.
Więcej skromności

Apache64 pisze:![]()
Ale złym nie jestem
Nie, nie jesteś

Ja skleiłem sporo w swoim życiu, czasami przykładałem się do tego co robiłem, a czasami nie bardzo, ale nigdy nie było tak, zebym do końca był zadowolony z tego co zrobiłem

I postaraj się o możliwość robienia lepszych zdjęć, bo ludzie nie będą chcieli z Tobą gadać na forach.

Wiem.
Temat był bardzo wyczerpujący i bez zdjęć.
Wiem.KaŻdy model to kolrjns lekcja.Błędy które popełniamy w tym modelu zauważamy i w następnym staramy sie ich nie popełnić.Z mojego heinkla też nie jestem w 100/ zadowolonz,mogło być lepiej.
Ale lepiej będyie nastpnzm razem.
Przepraszam za błędy ale ctr=shift mi się nacisnął.
Żeby było jasne nie jestem osobą która jak najszybciej chce być mistrzem.Wiem że każdy model i
błędy ktore w nim popełnimy to kolejne doświadczenie.
Temat był bardzo wyczerpujący i bez zdjęć.
Wiem.KaŻdy model to kolrjns lekcja.Błędy które popełniamy w tym modelu zauważamy i w następnym staramy sie ich nie popełnić.Z mojego heinkla też nie jestem w 100/ zadowolonz,mogło być lepiej.
Ale lepiej będyie nastpnzm razem.
Przepraszam za błędy ale ctr=shift mi się nacisnął.
Żeby było jasne nie jestem osobą która jak najszybciej chce być mistrzem.Wiem że każdy model i
błędy ktore w nim popełnimy to kolejne doświadczenie.