Diorama 1/35 - "Na front wschodni"
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
- Tomasz Mroczkowski
- RysiuMajster
- Kontakt:
Witam
Trochę ci pomogę TU masz link i pokazane jak można szybko i efektownie zrobić kilka krzaczków etc sam stosuję się do tej techniki i efekt końcowy mnie zadowala :)
Pozdrawiam
Trochę ci pomogę TU masz link i pokazane jak można szybko i efektownie zrobić kilka krzaczków etc sam stosuję się do tej techniki i efekt końcowy mnie zadowala :)
Pozdrawiam
Witam ponownie.
Dodałem krzaki, obruciłem grób fryca o 90 stopni i zrobiłem kopiec.
Fotki nie najlepsze, ale takie światło niestety tylko było dostępne.
P.S droga popękana wygląda super, lepiej niż gdyby miałabyć cała.
Fotki:
Ogólny shot na dioramkę:

Krzak nr. 1

Grób

Krzak nr 2

Rzut z boku dioramki:

Dodałem krzaki, obruciłem grób fryca o 90 stopni i zrobiłem kopiec.
Fotki nie najlepsze, ale takie światło niestety tylko było dostępne.
P.S droga popękana wygląda super, lepiej niż gdyby miałabyć cała.
Fotki:
Ogólny shot na dioramkę:

Krzak nr. 1

Grób

Krzak nr 2

Rzut z boku dioramki:

- RysiuMajster
- Kontakt:
Koncepcja fajna, nieprzesadzona . . . ale brakuje kilku rzeczy
-Faktycznie te roślinki są za monotonne, powpychaj miedzy "gałązki" trochę długiej trawy
-Brakuje śladów po kołach
-Grób obłóż kamyczkami, takimi chropowatymi (nie otaczakami), weź jednego niedużego piachola i przywal mu młotkiem
-Pęknięcia w drodze uzupełnij
No i na razi e tyle rzuciło mi się w oczy
Pozdr.

-Faktycznie te roślinki są za monotonne, powpychaj miedzy "gałązki" trochę długiej trawy
-Brakuje śladów po kołach
-Grób obłóż kamyczkami, takimi chropowatymi (nie otaczakami), weź jednego niedużego piachola i przywal mu młotkiem

-Pęknięcia w drodze uzupełnij
No i na razi e tyle rzuciło mi się w oczy

Pozdr.
- Tomasz Mroczkowski
- Tomasz Mroczkowski
Pędzlem czy aero?
Kawałki trawy się będą przyklejać do pędzla, a przynajmniej tak myślę.
Myslałem wcześniej o przycieniowaniu trawy aero, ale póki co wolę zebrać porady i wszelkie podpowiedzi, żeby nie zepsuć tego co jest.
Niestety narazie pracy stoją, bo muszę zrobić inny projekt, z którego wrzucę gotową galerię na forum.
Kawałki trawy się będą przyklejać do pędzla, a przynajmniej tak myślę.
Myslałem wcześniej o przycieniowaniu trawy aero, ale póki co wolę zebrać porady i wszelkie podpowiedzi, żeby nie zepsuć tego co jest.
Niestety narazie pracy stoją, bo muszę zrobić inny projekt, z którego wrzucę gotową galerię na forum.
- RysiuMajster
- Kontakt:
Witam
Najlepiej aero ale musisz uważać żeby nie zapuścić go tam gdzie nie powinno go być tzn. figuranci pojazd znak nie wiem czy nie lepiej zrobić "łosza" z olive drab ja tak robiłem przy Mausie (tylko ja używam akryli tzn. mieszam akrylową olive drab z wodą destylowaną i nanosze aero) inny sposób to podobno nanoszenie strzykawką (szok)...ale nigdy tego nie próbowałem i nie wiem jak się za to zabrać
Pozdrawiam
Najlepiej aero ale musisz uważać żeby nie zapuścić go tam gdzie nie powinno go być tzn. figuranci pojazd znak nie wiem czy nie lepiej zrobić "łosza" z olive drab ja tak robiłem przy Mausie (tylko ja używam akryli tzn. mieszam akrylową olive drab z wodą destylowaną i nanosze aero) inny sposób to podobno nanoszenie strzykawką (szok)...ale nigdy tego nie próbowałem i nie wiem jak się za to zabrać
Pozdrawiam