Bociek z Tristara czyli Fi-156 1:35
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Cześć.
Dziś trochę nudy, czyli teoria
Pogrzebałem w sieci i znalazłem trochę dokumentacji chłodnicy oleju, chcę ją w znaczny stopniu upodobnić do oryginalnej:

Kółkami zaznaczyłem szczegóły kt. wg mnie są najważniejsze, ale o tych mniej ważnych nie mam zamiary zapominać
Jak dobrze pójdzie jutro ruszam z pracami.
Doszła też przegroda oraz wajcha przepustnicy i mieszanki:

Szpachlować to będę później
Na dziś tyle.
Pozdrawiam.
Dziś trochę nudy, czyli teoria

Kółkami zaznaczyłem szczegóły kt. wg mnie są najważniejsze, ale o tych mniej ważnych nie mam zamiary zapominać

Jak dobrze pójdzie jutro ruszam z pracami.
Doszła też przegroda oraz wajcha przepustnicy i mieszanki:

Szpachlować to będę później

Na dziś tyle.
Pozdrawiam.
Dzięki, staram się a i tak mi nie wychodzi tak jakbym tego chciał :-/ dopiero raczkuję w zabawie z modelami.
Z tym malowaniem to jest ryzyk-fizyk ale jak się mawia, "kto nie ryzykuje ten nic nie ma"
Powoli robię testy i próby różnych pisadeł i szablonów. Tak łatwo się nie podam
A i czasu sporo bo terminu nie ma, przewidywalne skończę go pod koniec roku
tyle mi średnio schodzi na poważniejszy model
Pozdrawiam
Z tym malowaniem to jest ryzyk-fizyk ale jak się mawia, "kto nie ryzykuje ten nic nie ma"
Powoli robię testy i próby różnych pisadeł i szablonów. Tak łatwo się nie podam

A i czasu sporo bo terminu nie ma, przewidywalne skończę go pod koniec roku

Pozdrawiam

Cześć.
Skleciłem orczyk (jeszcze nie jest skończony), standardowy do mnie jakoś nie przemawiał. Całość wzbogaciłem o pompy hamulcowe i paski:

W między czasie porobiłem kilka niezbędnych otworów pod przewody w podłodze ale to pokażę później
Powoli będę musiał sobie zapisywać co jest jeszcze do zrobienia w kabinie bo za chwilę pozapominam co, jak, gdzie i z czym
Pozdrawiam.
Skleciłem orczyk (jeszcze nie jest skończony), standardowy do mnie jakoś nie przemawiał. Całość wzbogaciłem o pompy hamulcowe i paski:

W między czasie porobiłem kilka niezbędnych otworów pod przewody w podłodze ale to pokażę później

Powoli będę musiał sobie zapisywać co jest jeszcze do zrobienia w kabinie bo za chwilę pozapominam co, jak, gdzie i z czym

Pozdrawiam.