Moje pierwsze modele
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
To nie są uwagi, to stwierdzenie faktu takiego samego , jak fazy księżyca lub przypływ i odpływ oceanu. To jest oczywiste po przeczytaniu wszystkich Twoich postów.
Chłopie, Ty prowokujesz do takich wypowiedzi !
Pomóc ? Dlaczego nie ? A ty dołączysz się do pomocy ? Zapraszam uprzejmie.
Tylko nie w takiej formie jak zaprezentowałeś dotychczas.
Chłopie, Ty prowokujesz do takich wypowiedzi !
Pomóc ? Dlaczego nie ? A ty dołączysz się do pomocy ? Zapraszam uprzejmie.
Tylko nie w takiej formie jak zaprezentowałeś dotychczas.
"A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój"
Specjalnie przyjąłem prowokujący ton swoich wypowiedzi, żeby pokazać,
że chwalenie wszystkiego jak leci nie służy dobrze rozwojowi młodego modelarza.
Czasami kubełek zimnej wody na początku dobrze robi na przyszłość.
"Jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz" - pamiętasz z jakiego filmu to cytat ?

Specjalnie przyjąłem prowokujący ton swoich wypowiedzi, żeby pokazać,
że chwalenie wszystkiego jak leci nie służy dobrze rozwojowi młodego modelarza.
Czasami kubełek zimnej wody na początku dobrze robi na przyszłość.
"Jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz" - pamiętasz z jakiego filmu to cytat ?

Polecam przeczytać te wątki:
http://www.modelarstwo.org.pl/forum/vie ... hlight=c7p
http://wojmar.republika.pl/7tp.htm
Poza tym w instrukcji budowy modelu producent podał chyba jakieś nr farb i producenta tychże ?
Napisz jakie farby posiadasz, a jakie zaproponował producent modelu.
http://www.modelarstwo.org.pl/forum/vie ... hlight=c7p
http://wojmar.republika.pl/7tp.htm
Poza tym w instrukcji budowy modelu producent podał chyba jakieś nr farb i producenta tychże ?
Napisz jakie farby posiadasz, a jakie zaproponował producent modelu.
No widzę że PEPE chce pomóc i robi to dobrze
, ale trolem to on jest
.
Wszystko mu nie pasuje; zachowanie forumowiczów, wypowiedzi... Chłopie, a popatrz na siebie. Przychodzisz, robisz wojnę i jeszcze się kłócisz że to my jesteśmy źle nastawieni. Pomóż, wyraź swoje zdanie, ale zrób to tak żeby nikogo to nie obraziło.
To tyle co chciałem powiedzieć. Trzy dni mnie nie będzie to nie zobaczę jak się sprawa dalej potoczy, a chciałbym. Mam nadzieje tylko że nie skończy się tragicznie.
A co do modeli to jak na pierwszy raz dobrze, wiem bo sam lepszych nie zrobiłem
. Trenuj swoje umiejętności, nie przejmuj się nikim, a przede wszystkim baw się dobrze
, bo modelarstwo to tylko zabawa (którą jesteśmy pochłonięci
) i ma ona tobie sprawiać przyjemność.
Powodzenia i sukcesów życzę.
Sweet Nightmare
!

Wszystko mu nie pasuje; zachowanie forumowiczów, wypowiedzi... Chłopie, a popatrz na siebie. Przychodzisz, robisz wojnę i jeszcze się kłócisz że to my jesteśmy źle nastawieni. Pomóż, wyraź swoje zdanie, ale zrób to tak żeby nikogo to nie obraziło.
To tyle co chciałem powiedzieć. Trzy dni mnie nie będzie to nie zobaczę jak się sprawa dalej potoczy, a chciałbym. Mam nadzieje tylko że nie skończy się tragicznie.
A co do modeli to jak na pierwszy raz dobrze, wiem bo sam lepszych nie zrobiłem

Powodzenia i sukcesów życzę.
Sweet Nightmare

Mówiłem o tobie. Taki z ciebie krytyk jak z koziej trąba.. Pokaż co ty skleiłeś. Nie należy tak krytykować początkujących za to że coś spaprali. Ja Też byłem taki, pierwszy model spaprałem, następne robiłem lepiej. Ja się nie obrażę na to co nazwałeś samokrytyką. O wykratkowaniu dowiedziałem się z czarnego forum. Do dziś nie wchodzę tamtym ludziom w paradę. Na koniec powiem tylko to "Dziwny jest ten świat,PEPE pisze:To miło, że składasz samokrytykę na Forum, ale nie przejmuj się, tu są wyrozumiali ludzie.Petlakow pisze: powiem jedno są ludzie i parapety.
gdzie jeszcze wciąż mieści się wiele zła. I dziwne jest to, że od tylu lat człowiekiem gardzi człowiek"
100% racji Petlakow, dołączam się do prośby, niech Parapet ..., och przepraszam, Pepe zaprezentuje swój warsztat i albo wszystkim zamknie gęby, albo ośmieszy się.Petlakow pisze: Mówiłem o tobie. Taki z ciebie krytyk jak z koziej trąba.. Pokaż co ty skleiłeś. "
Pepe, jeśli krytykujesz, to konstruktywnie. Mów dokładnie co Ci się nie podoba w modelu, a nie w ocenie kolegów. I jak już powiesz co jest źle, to odrazu w następnych zdaniach napisz co i jak zrobić, żeby było dobrze. A jeszcze lepiej jak dodasz do tych wypowiedzi zdjęcia, żeby nie skończyło się na teorii , bo w praktyce "ani be ani me", a poziom jeszcze gorszy niż oceniony przez Ciebie model.
Dotarło ?
Jak na razie, głównie udowadniasz nam, że stan Twojego umysłu jest dokładnym odzwierciedleniem Twojego avatara ( a może odwrotnie ?).
Wszyscy pozostali niech się nie dziwią, że bronię tak ostro początkującego w tym hobby kolegę, bo nie chcę dopuścić do zniechęcenia do tak pięknego hobby, jakim jest modelarstwo. Przecież to nie tylko sklejanie modeli, do tego jest cała "otoczka" historyczno-techniczna. Wiecie o czym mówię ? Napewno wiecie

Pozdrawiam

Pnowie! czytając te posty myślałem że przez przypadek wszedłem na inne forum [ http://www.gryfhobby.com/phorum51/list.php?1 ]
PROSZĘ!!!!!!
PAX! między chrześcijany!
PROSZĘ!!!!!!