[R] T-72 M1 Revell
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
[R] T-72 M1 Revell
Witam,
Za zachętą r-t rozpoczynam relację z budowy T-72 M1 firmy Revell. Na razie proszę o jakieś rady, bo jest to mój pierwszy model czołgu, a widzę tu dużo doświadczonych modelarzy. Jutro wrzucę pierwsze fotki.
Pozdrawiam, Kuba
Za zachętą r-t rozpoczynam relację z budowy T-72 M1 firmy Revell. Na razie proszę o jakieś rady, bo jest to mój pierwszy model czołgu, a widzę tu dużo doświadczonych modelarzy. Jutro wrzucę pierwsze fotki.
Pozdrawiam, Kuba
Po pierwsze nie spiesz się, nikt Cię nie goni
Napisz nam coś o swoim warsztacie, jakimi narzędziami się posługujesz, a my doradzimy jak trzeba będzie.
Zanim cokolwiek zaczniesz przyklejać, sklejać do kupy zastnów się czy dobrze obrobiłeś dany element, czy wszystko do siebie pasuje i czy nie będzie to komplikowało Ci dalszej pracy.
Stosuj zasadę '3 razy przymierz, raz przyklej'.
Pozdr.

Napisz nam coś o swoim warsztacie, jakimi narzędziami się posługujesz, a my doradzimy jak trzeba będzie.
Zanim cokolwiek zaczniesz przyklejać, sklejać do kupy zastnów się czy dobrze obrobiłeś dany element, czy wszystko do siebie pasuje i czy nie będzie to komplikowało Ci dalszej pracy.
Stosuj zasadę '3 razy przymierz, raz przyklej'.
Pozdr.
Chodziło Ci o tą piątą od góry? http://rbmodel.pl/index.php?action=prod ... bm&sub=72B
Witam
Już trochę zacząłem, a oto efekt:
Zrobiłem kółka...

... i jak to tam się zowie. :->

No i w kupie...

Proszę o podpowiedzi i rady
Pozdrawiam Kuba
Już trochę zacząłem, a oto efekt:
Zrobiłem kółka...

... i jak to tam się zowie. :->

No i w kupie...

Proszę o podpowiedzi i rady

Pozdrawiam Kuba
Ostatnio zmieniony 2012-01-29, 20:55 przez lolek3310, łącznie zmieniany 1 raz.