Jagdpanzer 38(t) Hetzer 1:72 Italeri

Galerie i warsztaty z budowy

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Sandman
Kontakt:

Jagdpanzer 38(t) Hetzer 1:72 Italeri

#1 Post autor: Sandman » 2011-11-06, 11:06

Witam,
mam na imię Kuba, lat 22. To mój pierwszy post na tym forum, tak więc witam serdecznie wszystkich użytkowników:) Chciałbym przedstawić Wam mój pierwszy sklejony model (po jakiejś 10 letniej przerwie) - mianowicie Jagdpanzer 38(t) Hetzer 1:72 frimy Italeri. Wybrałem go z sentymentu, ponieważ napisałem o tym niszczycielu czołgów pracę licencjacką. Oto lista prac i technik, które wykonałem na tym modelu:
- całość pokryta czarnym matowym podkładem,
- niektóre elementy dorobiłem ze starych strun gitarowych (np. antena czy mocowanie fragmentów gąsienic na kadłubie),
- całość pomalowana w kamuflażu 1 kompanii 511. (dawny 502.) Schwere Panzer Abteilung, rok 1945 lokalizacja Prusy Wschodnie, malowanie niestety wykonane pędzlem przez co jest trochę niedociągnięć (użyte kolory to Panzer Grun i Dunkelgelb z Pactry),
-przed nałożeniem brudzenia, wszystkie śrubki, spawy itp. zaznaczyłem miękkim ołówkiem, symulując otarcia, niestety tego teraz nie widać (w 2 modelu, nad którym jeszcze pracuję użyłem suchego pędzla i srebrnej farby, prezentuje się to o wiele lepiej),
-brudzenie wykonane suchym pędzlem i miękkim ołówkiem,
-kalkomanie nałożone przy użyciu lakieru (a dokładnie to Sidolux do podłóg, sprawdza się tak samo dobrze :) ) i zmiękczacza Humbrol (sposób podpatrzony w internecie),
całość pokryta matowym lakierem z Pactry.

Chciałbym Was prosić o wytknięcie błędów, które popełniłem i udzielenie kilku rad. Z góry wielkie dzięki! :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam!

HUBERT

#2 Post autor: HUBERT » 2011-11-08, 16:10

Witam
Wg mnie model wykonany ładnie, schludnie i czysto, ale ten pędzel :cry: :cry: :cry:
a tak to może być
Następne modele postaraj się malować areografem lepiej to wygląda
ale też bez przesady z nim :!: :!: :!: :-) :-) :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Galerie i warsztaty”