To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość
 . Przymierzam sie do kupna u-boota w skali 1/144. Skleiłem kiedyś revellowego VIID (żle skończył z pomocą 4 letniego brata).Teraz chciałbym skleić VIIC, ale z wnętrzem. Ostatnio na zawdach modelarskich w jaworznie widziałem takowego (zrobiony okropnie
. Przymierzam sie do kupna u-boota w skali 1/144. Skleiłem kiedyś revellowego VIID (żle skończył z pomocą 4 letniego brata).Teraz chciałbym skleić VIIC, ale z wnętrzem. Ostatnio na zawdach modelarskich w jaworznie widziałem takowego (zrobiony okropnie  ). Problem w tym że żadnego nie mogę znaleźć. Może ktoś z was wie gdzie można taki model kupić. Jeżeli nie uda mi się go kupic to czeka mnie jakieś 1,5 roku dłubania
). Problem w tym że żadnego nie mogę znaleźć. Może ktoś z was wie gdzie można taki model kupić. Jeżeli nie uda mi się go kupic to czeka mnie jakieś 1,5 roku dłubania  . Gotowy zestaw zawsze lepszy, gotowe wręgi, pokład itd. więc pozostaje tylko dorobić detale.
. Gotowy zestaw zawsze lepszy, gotowe wręgi, pokład itd. więc pozostaje tylko dorobić detale.Pozdrawiam
edit: Znalazłem takiego http://www.amazon.com/U-Boot-Type-Targa ... B0019LCVKQ ale nie zabardzo mi odpowiada i cenowo i wykonaniem (kadłub dzielony na 5 części
 )
 )

dokładnie to właśnie model revella w skali 1/144, tylko że wersja VIIC/41 (jak byś chciał robić takiego jak w rewelacyjnej książce "Das Boot" to VIIC musisz kupić). Wnętrze to ambitny projekt, podzielenie modelu na segmenty jak w prawdziwym okręcie to świetna sprawa, ale wiadomo że wymaga masy pracy, cierpliwości, doświadczenia. Sam szukałem w swoim czasie elementów fototrawionych do tego modelu; z tego co wiem: w 1/144 jest tylko do wersji VIID, do VIIC jest tylko 1/72. Co do postu r-t: raczej było to 1/72, w 1/144 chyba nie ma żadnych "ulepszeń" do kupienia. Jak chcesz mieć duży realizm, to lepiej kup w 1/72 (problemem może być tylko kasa: około 300zł). Chociaż prawda jest taka: żeby uzyskać maksymalną zgodność z oryginałem nakład pracy własnej bez względu na wersję będzie ogromny.
  dokładnie to właśnie model revella w skali 1/144, tylko że wersja VIIC/41 (jak byś chciał robić takiego jak w rewelacyjnej książce "Das Boot" to VIIC musisz kupić). Wnętrze to ambitny projekt, podzielenie modelu na segmenty jak w prawdziwym okręcie to świetna sprawa, ale wiadomo że wymaga masy pracy, cierpliwości, doświadczenia. Sam szukałem w swoim czasie elementów fototrawionych do tego modelu; z tego co wiem: w 1/144 jest tylko do wersji VIID, do VIIC jest tylko 1/72. Co do postu r-t: raczej było to 1/72, w 1/144 chyba nie ma żadnych "ulepszeń" do kupienia. Jak chcesz mieć duży realizm, to lepiej kup w 1/72 (problemem może być tylko kasa: około 300zł). Chociaż prawda jest taka: żeby uzyskać maksymalną zgodność z oryginałem nakład pracy własnej bez względu na wersję będzie ogromny. . Ale mogę się mylić.
. Ale mogę się mylić.