Figurki w skali 1:72...
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Figurki w skali 1:72...
Mam pytanie: czy ktoś na forum kolekcjonuje figurki w skali 1:72, z jakiegokolwiek okresu?
1/72
witam
sam nie wiem czy to moje kupowanie figurek 1/72 można nazwać kolekcjonowaniem , mam ich 1000 może 2000 ale faktycznie uzywam ich raczej do dioram , nie ustawiam na pułkę , interesują mnie przede wszyskim figurki z plastiku twardego i żywicy , coć mam sporo też tych " gumowych ", poza tym robie też sam figurki mój ulubiony temat to Polskie Wojsko 39, a tu brak zestawów , postaram się zrobić trochę zdjęć...
sam nie wiem czy to moje kupowanie figurek 1/72 można nazwać kolekcjonowaniem , mam ich 1000 może 2000 ale faktycznie uzywam ich raczej do dioram , nie ustawiam na pułkę , interesują mnie przede wszyskim figurki z plastiku twardego i żywicy , coć mam sporo też tych " gumowych ", poza tym robie też sam figurki mój ulubiony temat to Polskie Wojsko 39, a tu brak zestawów , postaram się zrobić trochę zdjęć...
figury
Drzewa kupne konkretnie HEKI kolejkowe , podobny poziom ma Faller, nie robiłem nigdy drzewek z tej przyczyny że te robione przez modelarzy nie różnią sie jakością ( przeważnie ) przynajmiej w tejskali a pracy przy tym sporo, polecam jeszcze drzewka firmy R&R z łodzi super jakość i spra cena.
a co do figurek to spora armia , zdjęcia trochę nie ostre ale chyba bardzo precyzyjnie pomalowałeś, jakimi farbami?
Następne moje

cdn...
a co do figurek to spora armia , zdjęcia trochę nie ostre ale chyba bardzo precyzyjnie pomalowałeś, jakimi farbami?
Następne moje

cdn...
Wielkie dzięki za radę Miacholl, na pewno sie przyda, szczegolnie teraz, bo maluje Kartageńczyków.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0da ... 2e88f.html
Co do zdjęć wojtecza-bardzo dobrze namalowales czarny pyl u wylotu armaty( interesuje sie troche bronia, wiec wiem;] ), bardzo fajnie namalowane. Ja malowalem farbami Citadel Colours i Humbrol.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0da ... 2e88f.html
Co do zdjęć wojtecza-bardzo dobrze namalowales czarny pyl u wylotu armaty( interesuje sie troche bronia, wiec wiem;] ), bardzo fajnie namalowane. Ja malowalem farbami Citadel Colours i Humbrol.