Moj pierwszy i byc moze nastepne

Galerie i warsztaty z budowy

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
tomserek

Moj pierwszy i byc moze nastepne

#1 Post autor: tomserek » 2009-07-04, 15:10

Siema, jestem tu calkiem nowy i wogule nowy w tym hoobby. Zawsze mnie to krecilo takze postanowilem kupic moj pierwszy plastikowy samolot.
i chce uslyszec wasze opinie czy moze byc i czy moge robic nastepne, tylko prosze o wyrozomialosc bo jak juz gadalem to moj 1 szy ;-)

I doswiadczenia tez zadnego nie mam :-P

Jest to SPITFIRE Mk1a 1/72

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
r-t

#2 Post autor: r-t » 2009-07-04, 15:29

Witaj na forum :-) cieszę się że pokazałeś Nam swój model i od razu mówię, żebyś nie rezygnował z następnych jeśli Cie to "kręci" ;-)

Co do modelu to wyszedł jak wyszedł, widziałem słabsze :-P W tym nie bardzo przyłożyłeś się do malowania detali <np. kolektory wydechowe i koła>
Napisz co nieco o tym zestawie, jaka firma, skala podejrzewam 1:72, czym malujesz?
Masz zamiar skupić się właśnie na latadłach z II Wojny ? Proponuję byś na następny model wybrał jakiś konkretniejszy, np. Tamiya, Eduard albo Hasegawa na takich modelach się o wiele lepiej pracuje ;-)

Pozdrawiam Kolegę ze Śląska i czekam relację :!: :mrgreen:

tomserek

#3 Post autor: tomserek » 2009-07-04, 19:30

malowanie to zdaje mi sie ze nie wyszlo bo go calego skleilem i wtedy zabralem za malowanie a zdaje mi sie ze sie tak nie powinno ;-) ?

firma tego zestawu to airfix, mam tam 4 farbki chyba czegos takiego jak "humbrol" z tego co tu widze :-P , klej i pendzel.

lecz dzis bylem w sklepie i nie moglem wytrzymac :mrgreen: i kupilem nastepny zestaw skladajacy sie z dwoch modeli samolotow tez z firmy airfix.

chcialbym zeby mi to jakos wyszlo takze prosilbym o wasza pomoc

poozdro

Awatar użytkownika
r-t

#4 Post autor: r-t » 2009-07-04, 23:48

Załóż temat z relacją, pokaż co co to za modele i nie spiesz się :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
szogun

#5 Post autor: szogun » 2009-07-05, 21:14

Witam na forum

A co do modelu to jak na pierwszy wyszedł ci bardzo dobrze, szczególnie czerń dobrze położyłeś. No i co więcej powiedzieć, trening czyni mistrza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Galerie i warsztaty”