Jagdtiger Dragon 1:72 [relacja]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Może i retoryczne, ale po co lać kilka cm tego ciężkiego gipsu, który tylko jeszcze może sie pokruszyć i jest czasochłonny w obróbce, skoro i tak wychodzi na płasko. Nie lepiej tak jak matejson dać modelinę? Jeśli warstwa modeliny będzie mieć kilka milimetrów tak samo można odwzorować koleiny na drodze 

Witam
Bardzo fajnie się dioramka prezentuje. Jeśli mogę coś doradzić to tak na drogę możesz nasypać troszkę piasku bo ta plastelina nie pasuje za bardzo :-/ . Możesz podebrać mamie ziemie z kwiatków tylko pamiętaj aby kwiatuszek nie ucierpiał
. Możesz posypać boki drogi rożnymi przyprawami , koło stajenki dodać pourywaną gąbkę do kąpieli i pomalować na odpowiedni kolor będzie wyglądało jak mech dodaj jakieś małe kamyczki , patyczki itp Jak by były jakieś pytania pisz
postaram sie w miarę możliwość odpowiedzieć
Pozdrawiam
Bardzo fajnie się dioramka prezentuje. Jeśli mogę coś doradzić to tak na drogę możesz nasypać troszkę piasku bo ta plastelina nie pasuje za bardzo :-/ . Możesz podebrać mamie ziemie z kwiatków tylko pamiętaj aby kwiatuszek nie ucierpiał

Pozdrawiam

Troche ostatnio stałem się złośliwym krytykiem
Niezła diorama "ale":
-Gdzie zgubiły mu się liny po bokach kadłuba ?
-Racja Kubel albo Blitz lub wspomniane przezemnie działka by się przydały jaknajbardziej
-Miejscami za pusto
Moja rada to taka żebyś jeszcze nad nią troche popracował i niezniechęcał się bo efekty twojej pracy naprawde widać i aż miło pomyśleć jak będziesz robił dioramy za kilka lat (myśle dwa, trzy lata)
Pozdrawiam
Niezła diorama "ale":
-Gdzie zgubiły mu się liny po bokach kadłuba ?

-Racja Kubel albo Blitz lub wspomniane przezemnie działka by się przydały jaknajbardziej

-Miejscami za pusto
Moja rada to taka żebyś jeszcze nad nią troche popracował i niezniechęcał się bo efekty twojej pracy naprawde widać i aż miło pomyśleć jak będziesz robił dioramy za kilka lat (myśle dwa, trzy lata)
Pozdrawiam

Borys, model oczywiście był brudzony pastelami ale dośc delikatnie a że zdjęcia robie jakie robie wiec wszytskiego nie widać
Może macie racje ale stosuje zasade że gotowego modelu nie zdejmuje z półki
Teraz mam zamiar zrobić dioramke Stalingradu z Teciakiem w roli głównej :->
Wladek, liny to chyba raczej mało znaczący szczegół przynajmniej ja tak uważam :->
Jeszcze raz dzięki za komentarze .

Może macie racje ale stosuje zasade że gotowego modelu nie zdejmuje z półki

Teraz mam zamiar zrobić dioramke Stalingradu z Teciakiem w roli głównej :->
Wladek, liny to chyba raczej mało znaczący szczegół przynajmniej ja tak uważam :->
Jeszcze raz dzięki za komentarze .