I etapem budowy było zamontowanie wahaczy kół, osi koła napędowego i napinającego.

Gdy ten etap miałem już za sobą zabrałem się za pancerz górny i czołową płytę. Do płyty czołowej wkleiłem przedni km. Którą to zamontowałem w odpowiednich miejscach do burt. Jak miałem to za sobą przykleiłem do czołowej płyty płytę przednią wraz z przednimi błotnikami. Teraz przyszedł czas na górna płytę na której to znajduje się miejsce na wieżę i włazy. W następnej kolejności przyklejałem elementy związane z wentylatorami oraz płytę silnikową. W płycie silnikowej przykleiłem takie elementy jak:
1) uchwyty związane z układem wydechowym.
2) uchwyty do podnoszenia płyty.
3) to „kółko” po środku płyty.
4) „rozgałęzienie”
URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... e12e7430f9]

Po skończeniu tego montowałem tylnią płytę. Do tej płyty w następującej kolejności przykleiłem:
1)tłumiki
2)skrzynkę narzędziową
3)ręczny rozrusznik
4)rury wydechowe
5)obejmy na rury wydechowe
6)prawy błotnik który został na gazem delikatnie wygięty.
7)szekle

Następnie wykonałem imitacje błota ze szpachli którą to rozsmarowałem pędzlem o twardym włosiu i zamontowałem przednie szekle.

Na górnym pancerzu przykleiłem przednie reflektory, granatniki dymne i prawy właz.
Teraz czas na wieżę. Ten etap budowy rozpocząłem od połączenia połówek lufy działa. Armatę zamontowałem w jarzmie do którego dochodzą 2 połówki wieży. Należało je ze sobą skleić. Następnie przykleiłem górną płytę do której dokleiłem „wieżyczkę” dowódcy oraz wentylatory. Z prawej strony z tyłu montowałem właz ewakuacyjny. Z lewej strony miejsce znalazł element którego nazwy nie umie podać. Po tym wszystkim dokleiłem zasobnik amunicyjny, „dzyndzelki” i granatniki dymne

Tak o to posklejany model pomalowałem Humborlem 83 za pomocą aerografu. Tiger jednak nie jest ukończony w związku z czym będę sie starał na bieżąco opisywać postepy w budowie.