Może być 1200, pamiętaj żeby go lekko zwilżyć.
Sklepu konkretnego (taniego) nie polecę - poprostu nie mam pojęcia. Ja kupuję zazwyczaj w sklepie na ul. Dzielnej (przy Pawiaku). Czy jest tani ? Zdania są podzielone. Ja akurat mam tam rabat bo dużo kupuję. Sam musisz się zorientować.
Narazie nic więcej nie kupuj.
Co do innego modelu, proponuję Ju-52 z Italeri (1:72) w wersji wojskowej. Podobno przyzwoicie się klei. Mam trochę materiałów na jego temat i do tego rewelacyjny model tego samolotu w skali 1:48 (Revell). Przemyśl, bo to daje duże pole do waloryzacji (w granicach rozsądku i oczywiście możliwości czyli na blaszki i żywice kasy wydawać absolutnie nie będziemy).
Pozdr.
[relacja] Ju-87 D-5 Stuka 1/72
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Przecież napisałem "proponuję Ju-52 z Italeri (1:72)". Więc chyba pozostaniemy przy 1:72
. A to, że mam jeszcze w 1:48, to w niczym nie przeszkadza. Propozycja jest taka, żebyśmy obaj kleili ten sam model, tego samego producenta i w tej samej skali. Wszystko jasne ?
Dziś rozmawiałem ze sprzedawcą w sklepie modelarskim w przejściu podziemnym pod Dw. Centralnym. Ostatnia wersja Ju-52 Toucan wydana przez Italeri (nr kat. 1265) , cena w tym sklepie 38 zł. Można z tego zestawu zrobić również wersję wojskową (na pudełku jest cywilna) i to podobno znacznie lepszą niż poprzedni produkt tej firmy (nr kat. 150). Tyle co się dowiedziałem.

Dziś rozmawiałem ze sprzedawcą w sklepie modelarskim w przejściu podziemnym pod Dw. Centralnym. Ostatnia wersja Ju-52 Toucan wydana przez Italeri (nr kat. 1265) , cena w tym sklepie 38 zł. Można z tego zestawu zrobić również wersję wojskową (na pudełku jest cywilna) i to podobno znacznie lepszą niż poprzedni produkt tej firmy (nr kat. 150). Tyle co się dowiedziałem.