A ja się zastanawiam, czy niektórzy wogóle zdają sobie sprawę co to jest "projekt grupowy" ?Zajcu pisze:ale no.. hm... i tu jest problem....
ja uważam tak, niby projekt grupowy, ale jest nagroda więc jakby "konkurs"
konkursy polegają na tym że robi sie coś żeby było najlepsze i żeby wygrało.
a z tego co powiedziałeś wynika na to że w ogóle nie ma równych szans bo jeden robi w 35 a drugi w 72 i jakoś większe prawdopodobieństwo jest że wygra 35 bo ma więcej detali i można go "lepiej" zrobić
więc tutaj wszystko sie sypie, bo niektórzy już zaczęli niektórzy jeszcze nie i to takie przerywanie pracy... więc albo robimy dalej jak jest teraz... albo wszyscy co zaczęli kończą i ustalamy konkretne zasady jedna skala z diorama lub bez, ale to chyba nie ma sensu, a biorąc pod uwagę inne konkursy z innych forum to tam każdy robi co chce
ogólnie uważam że robimy dalej jak jest, a na końcu wszyscy wybierzemy najlepszy i tyle, bo na tym etapie prac chyba nie ma innego rozwiązania - ale to tylko moje skromne zdanie
Projekt Grupowy
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Projekt grupowy to budowa modeli według określonych reguł. W naszym przypadku coś czego nie było na tym forum w dowolnej skali, z dowolnego okresu. Projekt zaczął r-t i on podał reguły które brzmią:
cytuję:
dobrze zrozumiałem???
cytuję:
no i albo ktoś akceptuje te reguły i przystępuje do projektu albo nie.1) termin rozpoczęcia projektu ustalam na poniedziałek 9.II.2009 i potrwa on wstępnie 5 miesięcy czyli
do 9.VII.2009. Prezentację in-box można wstawiać od dnia dzisiejszego ale PRACE ROZPOCZYNAMY
OD 9.II.09bądź później.
2) Zgodnie z tematem całego "event'u" będziemy robili modele, które w Naszym dziale nie były
prezentowany w relacjach jak i w galeriach.
3) Relację zaczynamy od prezentacji In-box i prowadzimy ją w miarę szczegółowo, zdjęcia proszę
wstawiać w rozdzielczości minimum 800x600 i w miarę dobrej jakości, jeśli ktoś dysponuje tylko
telefonem i jakość fotek nie będzie oszałamiająca to w takim przypadku proszę o szczegółowy opis
zarówno prac jak i samego modelu.
4) Relację prowadzimy tylko na Naszym forum, po zakończeniu projektu nic nie stoi na przeszkodzie by
wrzucić galerię na inne forum razem z linkiem do relacji u Nas.
Celem projektu jest ożywienie działu plastikowego na naszym Forum.
5) Nie będę wprowadzał ograniczeń co do ilości modeli bo przecież chodzi o jak najwięcej relacji i żeby się
coś działo. Udział może wziąć każdy z Naszych forumowiczów bez ograniczenia wiekowego
6) Jak obiecałem jeśli zbierze się sześciu uczestników <nie licząc mnie> ufunduję nagrodę w postaci
modelu <jaki to konkretnie będzie model powiadomię trochę później>, nagroda będzie uhonorowaniem
prac osoby kora zrobi najlepszy model pod względami takimi jak: Temat, Jakość wykonania, sposób
prowadzenia relacji, dbałość o szczegóły, i czy ogóle model nam się podoba. Po zakończeniu projektu
zrobimy wolne głosowanie. Jeśli najdzie bądź znajdą się kolejni sponsorzy to oczywiście ten punkt
zostanie odpowiednio zmodyfikowany
7) Relacje zakładamy w dziale Plastik w temacie umieszczamy informację [Projekt Grupowy] nazwę modelu
i najlepiej skalę. W relacji zamieszczamy wszelkie dodatkowe informacje o modelu np. jakie materiały
dodatkowe użyjemy, czy będziemy robili jakieś elementy od podstaw itd.
8) Po zakończeniu projektu tj. 9.VII.2009 w południe oczywiście można będzie kontynuować temat jeśli
będzie on niezamknięty, ale model nie będzie brał udziału w głosowaniu.
9) Zastrzegam sobie prawo do wprowadzenia zmian w powyższym regulaminie na potrzeby projektu i na
wypadek jakichś nieoczekiwanych komplikacji.
dobrze zrozumiałem???
Ustala się jakiś "wspólny mianownik".
Konkretny samolot, czołg lub inny sprzęt.
Może być jakiś okres historyczny lub wydarzenie.
To co tutaj się proponuje to jakieś pospolite ruszenie.
Wszystkie skale , różne sprzety, od Annasza do Kajfasza.
Byle na siłę coś rozruszać w dziale "plastiki".
A w tym roku przypada 70 rocznica wybuchu II WW.
Jest niesamowite pole do popisu.
Sprzęt polski, niemiecki a nawet radziecki. Oczywiście z tego okresu.
Ale róbta co chceta.

Ale róbta co chceta.
markozx pisze:Projekt grupowy to budowa modeli według określonych reguł. W naszym przypadku coś czego nie było na tym forum w dowolnej skali, z dowolnego okresu. Projekt zaczął r-t i on podał reguły które brzmią:
Tylko że reguły są do dupy.markozx pisze:no i albo ktoś akceptuje te reguły i przystępuje do projektu albo nie.
dobrze zrozumiałem???

a to chodziło Ci o tylko okres kampanii a nie o IIWW, Chyba mi umknęło, że chodzi tylko o atak Adiego na Polskię. NIe nie umknęło nic o tym nie było...
Ale spoko nie ma się co czepiać sorry nie zrozumiałem skrótów myślowychUstala się jakiś "wspólny mianownik".
Ale róbta co chceta.
Ostatnio zmieniony 2009-02-28, 07:56 przez markozx, łącznie zmieniany 1 raz.