Dwa pytania (farby and sklep)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Dwa pytania (farby and sklep)
Witam,
Mam takie pytanie :)
a raczej dwa:)
Jedno dotyczy sklepu e-modele.com
a chodzi o ten tank :)
http://www.e-modele.com/product_info.ph ... cts_id=569
mam dwa czołgi i oba są ze stałe wieżyczki nie są obrotowe, w ogóle niema obrotowej wieżyczki jest jednolity, (dziwne) a czy czołgi w skali 1/72 maja obrotowe wieżyczki ?
A i sklep właśnie, cena jest 17zl z groszami, a jak zamówię to tyle będzie do zapłaty czy jeszcze do tego są koszty przesyłki ?? Bo nigdzie nie pisze.
A co do Drugiego pytania :D
to Mam farby Pactry i gdzieś tam na poprzedniej stronie wyczytałem ze ktoś napisał że je wystarczy rozcieńczyć z woda. Po co ?? Ja malowałem normalnie i jest git. Więc po co je rozcieńczać??
Cytuje
Pytanie: "jak przygotować farby do malowania ? P.S mam pactry"
ODP: " Wystarczy je rozcięczyć z wodą"
Pozdrawiam

Mam takie pytanie :)
a raczej dwa:)
Jedno dotyczy sklepu e-modele.com
a chodzi o ten tank :)
http://www.e-modele.com/product_info.ph ... cts_id=569
mam dwa czołgi i oba są ze stałe wieżyczki nie są obrotowe, w ogóle niema obrotowej wieżyczki jest jednolity, (dziwne) a czy czołgi w skali 1/72 maja obrotowe wieżyczki ?
A i sklep właśnie, cena jest 17zl z groszami, a jak zamówię to tyle będzie do zapłaty czy jeszcze do tego są koszty przesyłki ?? Bo nigdzie nie pisze.
A co do Drugiego pytania :D
to Mam farby Pactry i gdzieś tam na poprzedniej stronie wyczytałem ze ktoś napisał że je wystarczy rozcieńczyć z woda. Po co ?? Ja malowałem normalnie i jest git. Więc po co je rozcieńczać??
Cytuje
Pytanie: "jak przygotować farby do malowania ? P.S mam pactry"
ODP: " Wystarczy je rozcięczyć z wodą"
Pozdrawiam
- Grzegorz11
Farbę rozcieńczasz by móc malować cieńszą warstwą - wtedy nie zalewasz szczegółów i ogólnie jest ładniej. Farby akrylowe rozcieńczasz wodą, gorzałką, wodą destylowaną (możesz spytać w aptece czy nie mają przeterminowanej - może być taniej albo za darmo), emalie rozcieńczasz specjalnych rozcieńczalnikiem, broń Boże wodą, używa się do tego rozcieńczalnika wamodu - tani i sprawdzony.
Modele czołgów w 1:72 w 99,99% przypadków będą miały obrotową wieżę. No oczywiście niszczycieli czołgów ;]
W sklepach internetowych jak i na allegro praktycznie zawsze dojdą koszty przesyłki. No chyba, że robisz wielkie zakupy to może być jakiś gratis.
Szpachla służy do szpachlowania ;) wyciskasz z tubki, zatykasz nią dziurę, czekasz aż wyschnie, zeszlifowujesz nadmiar aż zostanie tylko załatana dziura. Staraj się nakładać cienkie warstwy.
pzdr

Modele czołgów w 1:72 w 99,99% przypadków będą miały obrotową wieżę. No oczywiście niszczycieli czołgów ;]
W sklepach internetowych jak i na allegro praktycznie zawsze dojdą koszty przesyłki. No chyba, że robisz wielkie zakupy to może być jakiś gratis.
Szpachla służy do szpachlowania ;) wyciskasz z tubki, zatykasz nią dziurę, czekasz aż wyschnie, zeszlifowujesz nadmiar aż zostanie tylko załatana dziura. Staraj się nakładać cienkie warstwy.
pzdr

ale często nie są tam aktualizowane produkty wię sam właściciel mówił żeby zarejestrować się na pancerniaki.pl
  ale często nie są tam aktualizowane produkty wię sam właściciel mówił żeby zarejestrować się na pancerniaki.pl