Opel Blitz Kfz.305 co myślicie ?

Cała teoria i pytania techniczne

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Antyvirus

Opel Blitz Kfz.305 co myślicie ?

#1 Post autor: Antyvirus » 2007-12-10, 14:53

Zwstaw Italery w skali 1:35. Malowany pędzlami. Uszkodzenie drzwi kierowcy podpatrzyłem na orginalnych zdjęciach z frontu wszchodniego.
O samym zestawie powiem tylko tyle, że nie jest najwyższej jakości. Wiele elementów trzeba podocinać by choć próbowały sie połączyć, co doprowadza to szewskiej pasji czasami.
Ogólnie modelik na kilka jesienno-zimowych wieczorów.
Pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ave.Posel

#2 Post autor: Ave.Posel » 2007-12-10, 15:31

Bardzo fajny :) a możesz powiedzieć jak wykonałeś plandekę?? i ten karabin na dachu to twój własny dodatek?? bo z tego co sie orientuje to nie ma go w zestawie:) ale jak się mylę to pisz:))

Awatar użytkownika
Antyvirus

#3 Post autor: Antyvirus » 2007-12-10, 15:43

Dzięki.
Plandeka to poprostu chusteczka higieniczna. Najperw zanużam w rozczieńczonej farbie a potem przykładam do stelarza. Jak wyschnie robi sie twarda.
MG34 to dodatek z innego zastawu.
Na pomalowanie czeka jeszcze kierowca.

Awatar użytkownika
Wladek

#4 Post autor: Wladek » 2007-12-10, 16:08

Nieźle ;-)

Pozdrawiam :!:

Awatar użytkownika
Przemo1CK

#5 Post autor: Przemo1CK » 2007-12-13, 20:25

Witam!

Ja myślę, że zmierzasz w bardzo dobrym kierunku ! Oglądam już od jakiegoś czasu Twoje modele w galerii mojehobby i widzę że z każdym modelem robisz ogromne postępy...
Teraz kolej raczej na warsztat niż umiejętności... Pomyśl o zakupie kilku rzeczy: aerograf + kompresor, płyn do kalek, suche pastele i będzie jeszcze lepiej niż na fotkach powyżej...

Jak widzę to sporo robi "leśne tło" bo nadaje życia fotkom, poza tym kiepskie opony i błoto na nich (opony nie z Twojej winy, błoto -tak). Malowanie jak na pędzelek bardzo mi się podoba - efekt plandeki świetny... niepokoją mnie dwie rzeczy: podniesiony trójkąt oraz dziwnie pokrzywione drzwi ???

Ogólnie bardzo ciekawie Ci się udał ten Opel :)

Pozdrawiam
Przemo

Awatar użytkownika
Antyvirus

#6 Post autor: Antyvirus » 2007-12-15, 10:18

Przemo1CK, dzięki bardzo. Widzisz i tu masz racje. Gdzie już kończą sie umiejętności tam wchodzi kasa :( a z tą jest różnie. Pewnie, że na tym etapie prac przydałby sie areo. Ale chwilowo nie mam kilku stówek na zbyciu.
Co do trójkąta to tak było na instrukcji. Nie znam konstrukcji Blitz-a i nawet nie wiem po co on tam siedzi ;) Ale to już mój błąd, trzba było poszperać w sieci.
A co do drzwi to hmm wiesz wypadek przy pracy. Jak wyszedłem na służbe to przestawili go koło grzejnika i sie wypaczyły od ciepła :(((

Dzięki za pozytywną ocene i mam nadzieje, że kolejne moje modele będą jeszcze lepsze. POZDRAWIAM

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kwestie Teoretyczne”