Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie

Wszystko inne... poprostu free style

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
edipodium
Kontakt:

Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie

#1 Post autor: edipodium » 2008-12-17, 16:40

Witam!
W kwietniu 2008 roku byłem na szkolnej wycieczce do Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie oraz w Oświęcimiu (ale że tam nie wolno było robić zdjęć to nie pokaże co mam ;-) ).
Wycieczka bardzo mi się podobała, niestety nie zdążyliśmy obejść dokładnie całego Muzeum Lotnictwa (uciekła mi „Aleja MIG’ów” i wystawa silników :cry: ) bo głównym celem miał być Oświęcim. Ale nie miałem was zanudzać moimi wrażeniami tylko fotki zapodać. Oto one:
Takie coś wisiało na bramie...
Obrazek
... a takie coś myło namalowane na budynku obok (niestety kierowca autobusu tak zaparkował że tylko tyle zdołałem uchwycić :-x )...
Obrazek
Niedaleko było jakieś złomowisko.
Obrazek Obrazek
W muzeum były nie tylko samoloty, znalazło się też coś dla pancerniaków ;-) .
Obrazek Obrazek Obrazek
Tu parę fotek w czasie drogi do pierwszego hangaru, gdzie znajdowały się samoloty z IWŚ.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A tu już w hangarze.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Następnie wystawa plenerowa (bez „Alei MIG’ów :cry: ).
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
...gołębie nie uszanują niczego...
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I drugi hangar gdzie znajdowały się samoloty z IIWŚ i po.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Znajdowały się tam też gablotki z modelami.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
No i bardziej szczegółowe zdjęcia PZL P.11c ;-) .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Szczegóły szczegółami, ale jak tak sobie myślę to nasuwa mi się pytanie: dla czego ja głupi se nie walnąłem fotki całej jedenastki ?! :evil: :cry:
I na koniec stronka muzeum: http://www.muzeumlotnictwa.pl/

To tyle jeśli ktoś ma jakieś pytania to niech wali śmiało. Zdjęć nie zmniejszałem abyście mogli lepiej szczegółu zobaczyć ;-) . Fotografem nie jestem więc zdjęcia nie są zbyt dobre. No i jeszcze taka mała informacja z mojej strony:
Wyrażam zgodę na kopiowanie, przeważanie, rozpowszechnianie i ogólne korzystanie z moich zdjęć ale tylko i wyłącznie do celów prywatnych. :mrgreen:
Pozdro!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Free Style”