Muzyka...

Wszystko inne... poprostu free style

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Kamil Zoszak

#46 Post autor: Kamil Zoszak » 2007-06-03, 13:54

Mi osobiście podchodzą mocniejsze dźwięki.., Rock... Gothic Metal...
Ale najlepiej mi się pracuje przy muzyce RELAKSACYJNEJ... ENYA i wszystko jasne

Awatar użytkownika
Haluś

#47 Post autor: Haluś » 2007-06-03, 14:12

A ja przekonałem sie do słuchania muzyki podczas klejenia ale musi to być coś spokojnego.
Ostatnio podczas klejenia słucham soundtracku z Kompanii Braci ;-)

Awatar użytkownika
Sprudin

#48 Post autor: Sprudin » 2007-06-05, 01:18

Hihi, jakby to ująć... W czasie budowy modelu robie nieraz prawie Wszystko :mrgreen: Słuchanie muzyki - tu zdaje sie na Winampa. 2500 kawałkow i niech sie meczy;) A znajdzie sie tu niemal wszystko : led zeppelin, pink floyd, scorpions, guano apes, joe cocker, avril lavigne, obowiazkowo rammstein, alans parsons project, 30 seconds to mars, dire straits, myslovitz, him, ale i atb, armin van buuren, sarah mclachlan (genialne remixy...momentalnie odplywam :mrgreen: ) robert miles, no i muzyka filmowa (ostatnio szczegolnie piraci z karaibow i wyspa :mrgreen:) i wiele wiele innych...

Oprocz muzyki zdarzalo mi sie ogladac filmy czy seriale na kompie w czasie budowy, zarcie kolacji nad poszyciem tyz nalezy do normy ;-) nie wspominajac o szperaniu po sieci czy pisaniu czegos w Wordzie :) jakis czas temu reinstalowałem system produkując się przy silnikach Blackbirda....

Zajecia na uczelni zabieraja wiekszosc dni wiec generalnie sklejam w godzinach co najmniej późnych...start 21-22, koniec np 2-3, zalezy od dnia, wiec by nie przeszkadzac okolicy zakładam słuchawki i ZNIKAM... Kiedys, w czasie wakacji, zdarzało mi sie uciec z reala i do 4...ale to na szczescie rzadkosc. Problem pojawia sie tylko kiedy Mamuska wejdzie i klepnie mnie w ramie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam!!!

Awatar użytkownika
filthy

#49 Post autor: filthy » 2007-06-06, 19:21

ja nie przypominam sobie żebym, klejąc nie słuchał muzyki albo nie oglądał tv :mrgreen:
a słucham różnej muzy, od takich zespołów jak THE PRODIGY, KULT/KNŻ, HEY, LZY, ILLUSION.............poprzez: KAT, SEPULTURA, IRON MAIDEN, METALLICA, BLACK SABATH................po CRADLE OF FILTH, DIMMU BORGIR, BEHEMOTH, VADER. A więc dużo hałasu mam wokół siebie :-D
Może spróbuje raz posklejać w ciszy, zobaczę co wyjdzie :-P

Awatar użytkownika
Kroolo

#50 Post autor: Kroolo » 2007-06-23, 14:12

Do szlifowania dobry jest Rammstein ;-)

Zwłaszcza płyta "Sehnsucht" 8-)

Awatar użytkownika
Petlakow

#51 Post autor: Petlakow » 2007-06-23, 14:51

Klejąc słucham U96, a przy klejeniu okrętów dobry jest "Konvoi" Klausa Doldingera.

Kozacki

#52 Post autor: Kozacki » 2007-06-29, 18:25

Czytając wasze posty w tym wątku odnoszę wrażenie że większośc forumowiczów zasłuchuje się w ciężkich rytmach (techno, rap, hip-hop)

Ja osobiście jestem przeciwnikiem słuchania muzyki podczas klejenia :-) (strasznie mnie to dekoncentruje), a tym bardziej oglądania czy też słuchania telewizji- oszczędniej oraz przyjemniej :mrgreen:

Mam nadzieję, że po przeczytaniu poniższego nie okrzykniecie mnie jakimś muzycznym dewiantem :-) , ponieważ mam zamiar się nieco wybić ;-)
Nie jestem zwolennikem muzyki rap czy techno , co więcej moge przyznać, że nie bardzo ją lubię.
W wolnych chwilach zachwycam się muzyką klasyczną i nie słucham tu jedynie wybitnych i dobrze znanych kompozytorów, ale również mniej znanych polskich autorów ;-)
Szczególnie podobają mi się utwory Krzesimira-Dębskiego z filmu ogniem i mieczem, oraz kilka utworów clina Mansella i hansa Zimmera. :-)

Wicio
Kontakt:

#53 Post autor: Wicio » 2007-12-24, 13:34

Witam!!

To ja też napisze czego ja słucham.

Do dzieła, muzyka klasyczna to moja ulubiona "muza" (przy tej okazji powiem, że jak powiedziałem kumplom: no wiecie przyjda do dom, legna se na łózko i zapuszcza muza, jeden z nich na to zaczął się szczerze śmiać. No Wicio Ty to masz rzeczywiście muzę!!! ;-))

No ale wracając, pobieżnie cześć z Was z pewność zna choćby 5 znanych kompozytorów, no ale ja lubię swobodne aranżacje klasycznych utworów (co nie oznacza, że nie znam oryginałów), takich jakie wykonuje holenderska orkiestra im. Johanna Straussa pod smyczkiem (a nie batutą) zasadniczo Andre Rieu.
Nie mogłem sie powstrzymać:
ObrazekObrazek

Druga "muza" to jazz, dopiero tu raczkuje, czego nie można powiedzieć o swingu jako rodzaju jazzu. Głównie Glenn Miller naprawdę muzyka warta polecenia.
Także lubie muzyke filmową, głównie orkiestrowa. Czyli w rachubę wchodzą tacy kompozytorzy jak np: Wojciech Kilar czy Ennio Morricone. A także uwielbiam marsze słynnego amerykańskiego kompozytora John'a Philip'a Sousa.

Aż tak starodawny nie jestem, współcześnie słucham to co leci w radio, lub też Gregorian, U2 itp.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
r-t

#54 Post autor: r-t » 2008-09-19, 22:19

No to wygrzebię sobie stary temat, a co.

Wicio ja też ostatnio słucham Pana Rieu, do tego Wagnera i Jego "O Fortuna" przy której odkładam skalpel bo boję się o moje palce :mrgreen:

Na co dzień słucham elektronicznych brzmień, Minimal, Elektro, Schranz itp.

Klasyka jest do odprężenia się i by się uspokoić, do tego czasem dochodzi jazz i soundtrack z "Bluesbrothers" :-D

Pozdrawiam r-t.

Awatar użytkownika
Marek

#55 Post autor: Marek » 2008-09-20, 01:41

Schranz? O kurde modelarz co słucha Schranzu - niezłe zjawisko! :-) Nie wiem jak łączysz schranz z minimalem, ale szacunek. ;-)

Awatar użytkownika
r-t

#56 Post autor: r-t » 2008-09-20, 08:18

Marek to zależy od dnia ;-) ale na pewno przy minimalu nie kleje bo się nie da :-P a Najlepiej mi się klei przy Pany Sven Vath :mrgreen:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Marek

#57 Post autor: Marek » 2008-09-20, 15:01

Sven się kończy powoli, za stary już jest ;-)

Awatar użytkownika
r-t

#58 Post autor: r-t » 2008-09-20, 16:53

Wino im starsze tym lepsze z Nim jest tak samo :-D ja mam nadzieję, że Uros Umek wyrośnie tak dobrze jak Sven :-o

Awatar użytkownika
Mazter

#59 Post autor: Mazter » 2008-09-20, 22:37

Czego słucham? :D
Tutaj jest moja playlista:
http://muzyka.go-fun.net/playlista-Mazter.html
Stworzona w moim nowym serwisie muzycznym :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Free Style”