Statek zdalnie sterowany
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Statek zdalnie sterowany
Witam.
Niedawno znajomy podsunął mi myśl zrobienia zdalnie sterowanego statku/samochodu/helikoptera, z naciskiem na statek. Czy ktoś mógłby mi przedstawic koszty zbudowania takiego statku? I czy ktoś mógłby przedstawic mi od deski do deski jak to się robi? Dodam, że dopiero zaczynam przygodę z modelarstwem. Nie chcę odpowiedzi typu: możesz kupic na allegro.
Pozdrawiam :)
Niedawno znajomy podsunął mi myśl zrobienia zdalnie sterowanego statku/samochodu/helikoptera, z naciskiem na statek. Czy ktoś mógłby mi przedstawic koszty zbudowania takiego statku? I czy ktoś mógłby przedstawic mi od deski do deski jak to się robi? Dodam, że dopiero zaczynam przygodę z modelarstwem. Nie chcę odpowiedzi typu: możesz kupic na allegro.
Pozdrawiam :)
Cześć,
pytanie może i ciekawe, ale start z wielkim szumem i z ankietą (i to z błędami) to jak kpina - z nas czy z siebie?
TAD
pytanie może i ciekawe, ale start z wielkim szumem i z ankietą (i to z błędami) to jak kpina - z nas czy z siebie?
TAD
Ostatnio zmieniony 2010-08-29, 17:09 przez tad, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ż początkowi powinni modelowac statki i nie tylko . Z naciskiem jednak na ż początkowych .
Bardzo interesująca ankieta, powinno się więcej takich zakładać , gdyż wiele one wnoszą do współmodelarskiego półświatka. Przy okazji jest doskonała zabawa. Mam pytanie , czy może uczestniczyć w niej każdy czy tylko ż początkowi ? ( w tej ankiecie )
Bardzo interesująca ankieta, powinno się więcej takich zakładać , gdyż wiele one wnoszą do współmodelarskiego półświatka. Przy okazji jest doskonała zabawa. Mam pytanie , czy może uczestniczyć w niej każdy czy tylko ż początkowi ? ( w tej ankiecie )
To Ż, to nie błąd tylko klawiatura angielska. Z myśleniem, to jak za dawnych lat- "winien
aribeth11, tu masz link do dobrego forum szkutniczego. Dużo się dowiesz o budowie statków i potrzebnej aparaturze.
http://www.marek.aplus.pl/forum/index.php
aribeth11, tu masz link do dobrego forum szkutniczego. Dużo się dowiesz o budowie statków i potrzebnej aparaturze.
http://www.marek.aplus.pl/forum/index.php

To wicherek robiony podczas rejsu. Oklejany już w domu. Silnik Emax- CF2822,regulator Smart 30A

Madman rozpiętość1500mm. Praktycznie został do zrobienia kadłub. Silnik spalina , jeszcze nie wiem jaki wstawię.Mam Magnum 6.25cm ,ale to za słaby do tego modelu.

Energy 3D fajny modelik. Rozpiętość 980mm. Lata na silniku elektrycznym Welgard A28/14/08
Regulator Hobby King 50A
To tym mogę sie pochwalić. Teraz siedzę nad trenerkiem dla początkujących

Oczywiście depron też jest w użyciu. Jest Toto-0, dwupłat "34 MK 2.1