Witam wszystkich
Wróciłem do modelarstwa po 30 latach. Wstyd się przyznać, ale wszystko zapomniałem. Próbowałem odpalić silnik mvvs 2,5, ale bez powodzenia. Był bym wdzięczny o szczegółowy opis jak to zrobić. Posiadam pełne wyposażenie - panel sterowania, rozrusznik, klips. Postępowałem zgodnie z instrukcjami znalezionymi w Internecie - bez powodzenia. Moje działania wyglądały następująco: zassałem paliwo, założyłem klips (słychać było syczenie), odczekałem kilka sekund i zakręciłem najpierw rozrusznikiem ( zatrzymywał się), a później palcem – bez skutku. Żarzenie świecy było na zielonym wskaźnika na panelu sterowania.
Pozdrawiam Krzyś 63
Uruchamianie i dotarcie silnika mvvs 2,5
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Jaka świeca? Do tego mvvs o ile nie nie myle powinna byc OS.3
Silnik zalany? Jeżeli rozrusznik nie daje rady kręć ręką śmigłem w odwrotną stronę, niż kręci się śmigło czyli zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Po kilku przekręceniach spróbuj załapać rozrusznikiem.
Może zbiornik paliwa jest za wysoko umieszczony i zalewa wtedy silnik? Oś gaźnika ma być w osi środka zbiornika.
Jeżeli to pierwsze odpalenie odkręć iglicę o ok. 2-2,5 obrotu
Jeżeli silnik był używany na paliwie 80/20 możliwe, że rycyna polepiła wszystko w środku. Warto przepłukać silnik jakimś "normalnym paliwem". Latam kilka lat na paliwie Contest 10 i takie polecam.
Silnik zalany? Jeżeli rozrusznik nie daje rady kręć ręką śmigłem w odwrotną stronę, niż kręci się śmigło czyli zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Po kilku przekręceniach spróbuj załapać rozrusznikiem.
Może zbiornik paliwa jest za wysoko umieszczony i zalewa wtedy silnik? Oś gaźnika ma być w osi środka zbiornika.
Jeżeli to pierwsze odpalenie odkręć iglicę o ok. 2-2,5 obrotu
Jeżeli silnik był używany na paliwie 80/20 możliwe, że rycyna polepiła wszystko w środku. Warto przepłukać silnik jakimś "normalnym paliwem". Latam kilka lat na paliwie Contest 10 i takie polecam.