jako, że to mój pierwszy post, chciałbym Was pozdrowić.
Na początku chciałbym dodać że jestem nowicjuszem i to mój pierwszy model jaki zbudowałem w życiu.
Jest on wykonany (szkielet) z drewna oraz obicia (burty). Nie było to łatwe ale zdążyłem to zrobić przez zimę bez planów wszystko z głowy więc proszę o wyrozumiałość (wady, niedociągnięcia).
Chciałbym, żeby był to model RC napędzany silnikami spalinowymi, ale nie w tym problem. Cały statek postanowiłem przesmarować żywicą następnie płótnem szklanym. była to pierwsza warstwa. wczoraj pomyślałem sobie że dam teraz zamiast tego płótna szklanego coś o gęściejszym "oczku" i użyłem starego prześcieradła i rzecz jasna przykleiłem to znów żywicą. moje pytanie jest takie: czy nie muszę się obawiać że to prześcieradło się odklei od reszty materiału jak dam na to szpachel wyrównujący i przygotowujący do lakierowania?
Oto zdjęcia:

Te wystające żebra będą wycięte równo z burtą.

Szczerze to nie wiem jak by zmodernizować ten kształt statku szczególnie rufa mi się nie podoba ten :uskok". chciałbym aby był on bardzo "naturalny" a nie jakiś na szybko z "biedronki" i bardzo bym Was prosił napiszecie co byście zmienili w konstrukcji.
Serdecznie pozdrawiam
Maciej