model DUKW/ZIŁ
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
model DUKW/ZIŁ
Jaki typ aparatury do zdalnego sterowania byłby najlepszy dla modelu amfibi. Dobrze by było gdyby był nie drogi i działał na dwuch częstotliwościach tj żeby naraz mogły działać takie same aparatury i nie zakłucały się wzajemnie.
Witam.
Strasznie chaotycznie napisałeś swój post, ale do rzeczy.
Wydaje mi się, że w grę nie będzie wchodziła aparatura pistoletowa (nie jestem w dziedzinie modelarstwa samochodowego RC ekspertem, jeśli się mylę to proszę mnie poprawić), gdyż ma za mało kanałów.
Ty potrzebujesz zapewne jakiejś 4 kanałowej aparatury. Najprostszą z nich jest Zebra. Na Allegro można dostać używaną za niewielkie stosunkowo pieniądze.
Jeśli chodzi o częstotliwości to, aby jeździć, czy też pływać jednocześnie, musicie mieć aparatury, które posiadają wymienne kwarce. Zebra posiada taką funkcję.
Pozdrawiam.
Strasznie chaotycznie napisałeś swój post, ale do rzeczy.
Wydaje mi się, że w grę nie będzie wchodziła aparatura pistoletowa (nie jestem w dziedzinie modelarstwa samochodowego RC ekspertem, jeśli się mylę to proszę mnie poprawić), gdyż ma za mało kanałów.
Ty potrzebujesz zapewne jakiejś 4 kanałowej aparatury. Najprostszą z nich jest Zebra. Na Allegro można dostać używaną za niewielkie stosunkowo pieniądze.
Jeśli chodzi o częstotliwości to, aby jeździć, czy też pływać jednocześnie, musicie mieć aparatury, które posiadają wymienne kwarce. Zebra posiada taką funkcję.
Pozdrawiam.
do zmienienia częstotliwości urzywa sie kwarców i raczej nie znajdziesz urządzenia w którym zmienia się częstotliwosć przy urzyciu przełącznika a zmiana calego kwarcu nie jest czasochłonna ale odbiornik też wówczas równierz trzeba zmeinić na taki ktróry dziala na tej samej częstotliwości co kwarc w aparaturze.
o ile dobrze zalapalem, chcesz miec jeden nadajnik 2 kanalowy i dwa odbiorniki, jeden do obslugi plywania a drugi do obslugi poruszania sie po ladzie?, przeciez taka "amfibie" mozna zrobic spokojnie na 2 kanalach...., a jak chcesz 4 to i tak lepiej wyjdziesz kupujac radio na 4kanaly i jeden odbiornik... nie wiem po co, i co kombinujesz.