Siemka!
Dnia 30 kwietnia o godz. 9:00 w Zespole Szkól im. Armii Krajowej w Jedliczu odbędzie się IV Piknik Motoryzacyjny. Impreza jest jednodniowa, organizowana co roku a głównym jej celem jest rozwijanie wśród młodzieży zainteresowań motoryzacyjnych oraz promocja szkoły.
W poprzednich latach atrakcjami były:
- skoki spadochronowe z Aeroklubu Podkarpackiego
- wóz opancerzony Skot
- wywiady z kierowcami rajdowymi
- pokazy jazdy na różnych pojazdach (miedzy innymi na klasycznych motorach, sportowych samochodach i gokartach)
Atrakcji było dużo więcej. Impreza jest bardzo fajna, ale dla czego piszę o tym na forum modelarskim? Otóż w tamtym roku wychowawca poprosił mnie o to bym zrobił małą wystawę swoich modeli, no i zgodziłem się. W tym roku chciałbym zrobić to samo tyle że nie sam. Mam taki pomysł żeby zrobić troszkę większą wystawę z kilkoma, może nawet kilkunastoma uczestnikami. Wystawa będzie tylko atrakcją Pikniku i nie będą wręczane żadne nagrody ani dyplomy, wystawa ma opierać się głównie na pokazaniu swoich modeli gdzieś poza wystawami i konkursami wyłącznie modelarskimi i Internetem oraz na wspólnym spotkaniu się modelarzy w miłej atmosferze i zobaczeniu rzeczy nie związanych z modelarstwem w ramach Pikniku Motoryzacyjnego.
Wystawa jest ogólnie wolna, będą przyjmowane każde modele, najlepiej jednak by były to modele o tematyce motoryzacyjnej (z wiadomych powodów), ale można przynosić co się podoba i w jakiejkolwiek ilości (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku). Na imprezie na pewno będę ja i dwóch moich starszych kolegów, byłbym bardzo zadowolony gdyby przyjechał ktoś z innych zakątków Polski. Jeśli wystawa odbyła by się z dobrym skutkiem to na pewno starał bym się o powtórzenie tego w przyszłym roku a być może nawet zorganizować osobną imprezę wyłącznie modelarską. Mam nadzieję że coś z tego wyjdzie.
Info ogólne:
IV Piknik Motoryzacyjny w Zespole Szkól im. Armii Krajowej w Jedliczu
30 Kwietnia (czwartek) od godz. 9:00 do 14:00.
Samochody można parkować na parkingu przy szkole, gdyby nie było miejsca to niedaleko szkoły jest parking kościelny. Parking pod halą znajdującą się bezpośrednio przy szkole będzie zamknięty z powodu przekształcenia go na tymczasowy tor kartingowy.
Modele przyjmowane będą w porach najlepiej od 7:00 do 9:00 (max. do 11:00). Wystawa odbędzie się w Sali nr.19. Będąc na miejscu pytać (najlepiej nauczycieli) o Pawła Kudronia lub dzwonić to pokieruję (723421593).
Nie zakładam że modelarzy będzie wielu, lecz prosił bym o potwierdzenie przyjazdu lub takich zamiarów na e-maila lub PW, chwilowo jednak mam słaby dostęp do Internetu z braku sprzętu w domu więc najlepszy byłby kontakt telefoniczny (723421593). W dni szkolne proszę dzwonić po godz. 14:00, w soboty i niedziele jestem dostępny cały dzień (chyba że gdzieś zapomnę telefony, ale to rzadko).
Dokładniejsze informacje odnośnie Pikniku niedługo stronie internetowej szkoły:
http://www.zsjedlicze.internetdsl.pl/
Zdjęcia z poprzedniego Pikniku:
http://www.zsjedlicze.internetdsl.pl/in ... 2&catid=20
Mam nadzieję że ktoś przyjedzie i mój pomysł wypali. Jeśli są jakieś wątpliwości to proszę dzwonić.
Pozdro!
IV Piknik Motoryzacyjny (+ Wystawa Modelarska)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz