Niezależnie od tego jak zorganizowane jest forum, czy konkurs. Poza tym, broń boże nie chce nikogo urazić...ale na plastik ludzie częściej sie rzucają, bo bądź co bądź jest (albo przynajmniej wydaje się) nieco wdzięczniejszy w obróbce niz karton. Nie wspominam o malowaniu kalkach blaszkach czy jakiejkolwiek drobnicy. To wykonuja osoby którzy maja niemałe pojęcie o tym hobby i lapska neurochirurgów
 Niezależnie od tego jak zorganizowane jest forum, czy konkurs. Poza tym, broń boże nie chce nikogo urazić...ale na plastik ludzie częściej sie rzucają, bo bądź co bądź jest (albo przynajmniej wydaje się) nieco wdzięczniejszy w obróbce niz karton. Nie wspominam o malowaniu kalkach blaszkach czy jakiejkolwiek drobnicy. To wykonuja osoby którzy maja niemałe pojęcie o tym hobby i lapska neurochirurgów  . Po prostu wielu ludzi kupuje model, składa go jakkolwiek do kupy, pochlapie tu i tam farba i uważa że jest modelarzem
. Po prostu wielu ludzi kupuje model, składa go jakkolwiek do kupy, pochlapie tu i tam farba i uważa że jest modelarzem  Sam wielokrotnie spotykałem się z takimi osobnikami. Nie o to tu chodzi
 Sam wielokrotnie spotykałem się z takimi osobnikami. Nie o to tu chodzi  Trzeba tu dodać że zawsze zostaje ten ułamek, który zamiast sklecić trzy samoloty i ciepnac wszystko w kąt bawią się dalej....i dalej...i dalej... Sami wiecie że to jest jak choroba
 Trzeba tu dodać że zawsze zostaje ten ułamek, który zamiast sklecić trzy samoloty i ciepnac wszystko w kąt bawią się dalej....i dalej...i dalej... Sami wiecie że to jest jak choroba  Karton jest bardziej niewdzięczny dla początkującego, mniej osób "wytrzymuje" papierowe przygody.  W związku z tym siłą rzeczy jest po prostu mniej popularny, co nawet widać na rynku modelarskim
 Karton jest bardziej niewdzięczny dla początkującego, mniej osób "wytrzymuje" papierowe przygody.  W związku z tym siłą rzeczy jest po prostu mniej popularny, co nawet widać na rynku modelarskim  Ile jest wydawnictw zajmujacych sie kartonem..? A firm "plastikowych"?
 Ile jest wydawnictw zajmujacych sie kartonem..? A firm "plastikowych"?  Uoooo i  jeszcze troche
 Uoooo i  jeszcze troche 
Jeszcze raz powtarzam, nie chce nikogo urazić, nie mam zamiaru wzbudzać dyskusji o wyższości plastku nad kartonem (tudzeż odwrotnie
 ). Dziele sie swoimi spostrzeżeniami
 ). Dziele sie swoimi spostrzeżeniami  i mam tylko nadzieje że nie zostanę zlinczowany.
 i mam tylko nadzieje że nie zostanę zlinczowany.Pozdrawiam
PS. sorry za offtopa
 A co do zdjęć - urzekł mnie Dragon Wagon i T-80
 A co do zdjęć - urzekł mnie Dragon Wagon i T-80  Macie jeszcze jakies foty tych bestii...?
 Macie jeszcze jakies foty tych bestii...?  Pozdrawiam raz jeszcze
 Pozdrawiam raz jeszcze