Witam:-D zgodnie z zapowiedzią wstawiam zdjęcia już praktycznie skończonego układu hamulcowego. Mówię praktycznie bo pozostały jeszcze małe poprawki, ale teraz wygląda to tak: i wstępne pasowanie do ramy:
witam ponownie
dziś wstawiam zdjęcia poprawionego już układu hamulcowego i mam nadzieje że jest już dobrze
teraz myślę że czas nadszedł aby zabrać się za silnik trakcyjny
pozdrawiam
Witam
dzień wagarowicza minął więc trza wrócić do pracy nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz zauważyłem coś jest nie tak tym razem zły kształt miała sama piasecznica ale już poprawione: z jednej strony już wpasowane na ramę:
teraz trzeba zrobić symetryczne
pozdrawiam
Witam wszystkich w dzisiejszej odsłonie na wstępie takie małe własne przemyślenie wczoraj rysowałem tą jedną piasecznice jakieś półtorej godziny (może to i z powodu moich nie wystarczających jeszcze umiejętności ale.. ) a dziś zrobienie drugiej symetryczne zajęło mi... 5 sekund.. lustrzane odbicie elementu niesamowite a teraz do rzeczy. Cztery piasecznice już na ramie: zrobiłem dziś także sprężyny do belki skrętowej: na koniec jeszcze zdjęcia umiejscowionych sprężyn: pewnie niektórzy dopatrzyli się pewnych niedociągnięć ja niestety też ale to już poprawie w końcowym rozrachunku z wózkiem
pozdrawiam
Normalnie jestem pełen podziwu. Teraz jakby się kto uparł to według Twojego projektu faktycznie można by było złożyć model, ale nawet w skali 1:1 i to jeżdżący.
a czemu nie przy tych rozmiarach to myślę że nie było by trudne tylko pewne elementy trzeba by wzmocnić no i oczywiście silniki trakcyjne zabudować trzeba