Witam wszystkich modelarzy!
Ostatnio ze względów zdrowotnych prace przy modelu stanęły. Aby relacja nie zaginęła w czeluściach forum, wstawiam kilka zdjęć z placu boju:
Na szkielecie wylądowała część poszycia. Ponadto zdjęcie ukazujące dodatkową ściankę w przedziale silnikowym potrzebną do zamontowania chłodnicy (jeżeli nie wykonuje się wnętrza, nie jest ona potrzebna).
Na tylnej ścianie przedziału silnikowego wytrasowałem miejsca, w których są drzwiczki. To samo zrobiłem na poszyciach bocznych na miejscach łączenia płyt.
Są jeszcze fotki drobnicy, nad którą ostatnio pracowałem i ogólny rzut spodu kadłuba, jeszcze bez fundamentów haków oraz włazu ewakuacyjnego.
Na dwóch zdjęciach przedstawiłem kolektory, które znajdować się będą na tylniej ściance kadłuba. Docelowo będzie na nich siatka (wykonana z gazy). Te dwa na dole to próby z kartonem i malowaniem, natomiast te na górze to wersja finalna, pomalowana (jeszcze bez siatek). Na przedostatnim zdjęciu są wstępnie pomalowane pojemniki na amunicję.
Postanowiłem nie wykonywać chłodnic, ponieważ po ich zamontowaniu silniki zostałyby całkowicie zasłonięte. Wykonam to w troszkę innym wariancie - podejrzewam, że jest to jakaś chłodnica pomocnicza. Oto fotki:
To by było na tyle. Czekam na wasze komentarze.
Pozdrawienia ze słonecznego Śląska.
Kamil