Jak zrobić gąsienice w czołgu

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Enigma14

Jak zrobić gąsienice w czołgu

#1 Post autor: Enigma14 » 2013-07-21, 18:40

Witam odrazu na wstępie uprzedzam że jestem nowy i niekumaty w kwestii modeli kartonowych dlatego mam pytanie .
Jak zrobić gąsienice ogólnie do czołgu .(aktualnie buduje T-34 i nie wiem jak mam się do tego zabrać ).
Skąd wziąć profile czy kształtki (nie wiem jak się to nazywa :P) do gąsek ponieważ widziałem że te standardowe wyglądają ubogo .
Liczę na pomoc kartonowych ziomków :)
Pozdrawiam Enigma14

Awatar użytkownika
Ming

#2 Post autor: Ming » 2013-07-21, 19:19

Witam

Nie warto rzucać sie z motyką na słońce. Lecz jeśli bardzo chcesz spróbować to zajrzyj tutaj

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z modelarstwem i chcesz mieć bieżnik na gąsienicach do T-34 to ja radzę zakupić gąsienice z pasków, grawerowane laserem. Jest to koszt około 30/40 zł lecz trzeba pamiętać o konieczności malowania takich gąsienic KLIK KLIK

Wątpię by udało Ci się wyciąć bieżnik własnoręcznie. Tego nie potrafiłoby zrobić wielu doświadczonych modelarzy z dużym stażem. A nawet jeśli by potrafili to pewnie by im sie nie chciało :mrgreen: Mnie na przykład trafił by szlag z pięć razy :roll:

Aha, i chwała Ci za to, że na początek wybrałeś T-34 a nie Tygrysa czy Panterę 8-) Czekam na galerię ;-)

Pozdrawiam
Mateusz

Enigma14

#3 Post autor: Enigma14 » 2013-07-21, 19:34

Dzięki za miłe słowa :) a fotki wstawię niebawem :D
Mam niecny plan .Znalazłem w necie model pdf T-34 i zamówiłem oryginalny T-34 skleję oba i sprawdzę który lepiej wychodzi i przy okazji obalę lub potwierdzę mit czy czołgi drukowane samemu są dobre ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”