Witam odrazu na wstępie uprzedzam że jestem nowy i niekumaty w kwestii modeli kartonowych dlatego mam pytanie .
Jak zrobić gąsienice ogólnie do czołgu .(aktualnie buduje T-34 i nie wiem jak mam się do tego zabrać ).
Skąd wziąć profile czy kształtki (nie wiem jak się to nazywa :P) do gąsek ponieważ widziałem że te standardowe wyglądają ubogo .
Liczę na pomoc kartonowych ziomków :)
Pozdrawiam Enigma14
Jak zrobić gąsienice w czołgu
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witam
Nie warto rzucać sie z motyką na słońce. Lecz jeśli bardzo chcesz spróbować to zajrzyj tutaj
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z modelarstwem i chcesz mieć bieżnik na gąsienicach do T-34 to ja radzę zakupić gąsienice z pasków, grawerowane laserem. Jest to koszt około 30/40 zł lecz trzeba pamiętać o konieczności malowania takich gąsienic KLIK KLIK
Wątpię by udało Ci się wyciąć bieżnik własnoręcznie. Tego nie potrafiłoby zrobić wielu doświadczonych modelarzy z dużym stażem. A nawet jeśli by potrafili to pewnie by im sie nie chciało
Mnie na przykład trafił by szlag z pięć razy
Aha, i chwała Ci za to, że na początek wybrałeś T-34 a nie Tygrysa czy Panterę
Czekam na galerię
Pozdrawiam
Mateusz
Nie warto rzucać sie z motyką na słońce. Lecz jeśli bardzo chcesz spróbować to zajrzyj tutaj
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z modelarstwem i chcesz mieć bieżnik na gąsienicach do T-34 to ja radzę zakupić gąsienice z pasków, grawerowane laserem. Jest to koszt około 30/40 zł lecz trzeba pamiętać o konieczności malowania takich gąsienic KLIK KLIK
Wątpię by udało Ci się wyciąć bieżnik własnoręcznie. Tego nie potrafiłoby zrobić wielu doświadczonych modelarzy z dużym stażem. A nawet jeśli by potrafili to pewnie by im sie nie chciało

Aha, i chwała Ci za to, że na początek wybrałeś T-34 a nie Tygrysa czy Panterę

Pozdrawiam
Mateusz