Z modelarstwa plastikowego przeszedłem na jakiś czas na kartonowe,i pojawił się pewien problem.
Spodobał mi się model okrętu podwodnego Seawolf.
Czytałem o nim i pisano, że należy do łatwiejszych modeli i polecają dla początkujących modelarzy.
W opisie są dwie możliwości klejenia oraz dwie inne linie do wycinania wręg.
1. Metoda 2 wręg.
2. Metoda sklejki.
Nie wiem dokładnie o co chodzi a nie chciał bym wyciąć po złych liniach wręg,
dlatego jeżeli ktoś mógłby opisać mi te metody wtedy mógłbym wybrać którą będzie mi łatwiej i podjąć się rozpoczęcia pracy nad tym okrętem.
Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)
Pierwszy model, okręt podwodny nieznane sposoby klejenia.
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Metoda na dwie wręgi polega na tym, że każdy segment kadłuba jest zamknięty własnymi wręgami tylną i przednią. Segmenty sa łączone poprzez sklejanie tych właśnie wręg do siebie, czyli tylna wręga 1 segmentu z przednia wręgą następnego. Nie jest to wg mnie dobry sposób ponieważ trudno idealnie skleić kolejne segmenty. Wręgi stykające się ze sobą muszą być identyczne i identycznie oklejone poszyciem segmentów.
Metoda na sklejki polega na tym że pomiędzy kolejnymi segmentami jest jedna wręga oklejona sklejką czyli paskiem , najczęściej po jednej stronie ząbkowanym. Wręga musi mieć oczywiście obwód a więc i średnicę mniejszą tak by zmieścił się pasek sklejki. Właśnie za pomocą tego paska są łączone kolejne segmenty. Zapewnia to lepsze zgranie kolejnych segmentów.
Metoda na sklejki polega na tym że pomiędzy kolejnymi segmentami jest jedna wręga oklejona sklejką czyli paskiem , najczęściej po jednej stronie ząbkowanym. Wręga musi mieć oczywiście obwód a więc i średnicę mniejszą tak by zmieścił się pasek sklejki. Właśnie za pomocą tego paska są łączone kolejne segmenty. Zapewnia to lepsze zgranie kolejnych segmentów.