[Galeria] Sai-403 'Dardo' Modelik

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bullet_

[Galeria] Sai-403 'Dardo' Modelik

#1 Post autor: Bullet_ » 2010-12-03, 23:18

Witam! Chciałbym przedstawić jeszcze jeden wykonany jakiś czas temu przeze mnie modelik. Jest to włoski drewniany prototypowy myśliwiec, którego sylwetka bardzo mi się podoba. Wydany został pierwotnie w ModelCardzie, później wznowienie w Modeliku nr 07/97. Oto to, co udało mi się zlepić z tej wycinanki:

Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Modelik dość prosty. Ale nie do końca spasowany - zdarzają się tu wręgi za małe, bądź przyduże. Czasem niektóre segmenty trzeba skrócić. I takie tam standardowe. Goleń podwozia w moim modelu nie jest zgodna z oryginałem, przerobiłem ją.
Ogólnie z modelu nie jestem zadowolony. Planowałem go wykonać o wiele lepiej. Najgorzej, co mi nie pasuje to przede wszystkim retusz, koła oraz owiewka kabiny. Relację z budowy można znaleźć tutaj.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
OSTOJA

#2 Post autor: OSTOJA » 2010-12-04, 10:00

Zdjęcia jak dla mnie trochę za ciemne, niewiele widać. Trzeba było w trakcie prowadzenia relacji i w sklejmy.com zamieszczać zdjęcia z postępów budowy nic by się wielkiego nie stało ale przez to forum byłoby ciekawsze. :roll: Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Bullet_

#3 Post autor: Bullet_ » 2010-12-04, 10:42

Co do zdjęć to postaram się je jakoś poprawić, gdy będzie ku temu pogoda.

A co do prowadzenia relacji na tym forum, to nie chciałbym by mi znów z tematu robiono śmietnik na temat tego, co kleję, jak to było w większości prowadzonych tutaj moich relacji...

Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#4 Post autor: tad » 2010-12-04, 16:02

Bullet_ pisze:nie chciałbym by mi znów z tematu robiono śmietnik na temat tego, co kleję, jak to było w większości prowadzonych tutaj moich relacji...
Po pierwsze - więcej szacunku do swoich widzów, to i Ciebie uszanują. Po drugie - co to znaczy "śmietnik na temat tego, co kleisz"? Twój dom, Twój śmietnik - sprzątaj częściej, to nie będziesz miał problemu. Na koniec - nadal kleisz za szybko i postępów nie robisz, na dodatek wesoło się tym chwalisz.

Ki-100 to nie jest wycinanka dla Ciebie - mam na myśli Twoje umiejętności na razie.
TAD

Awatar użytkownika
edipodium
Kontakt:

#5 Post autor: edipodium » 2010-12-04, 18:56

Bullet_, co do relacji, jak na chyba piąty model to nie jest źle, mój lepiej nie wyglądał: http://edipodium.like.pl/galeria-5_chic ... 1-p33.html chociaż to inna konstrukcja wojenna :-P . jednak retusz i i estetyka łączonych części trzeba poprawić. Ogółem: średnio mi się podoba.

----
Usunięto to co było nie na temat - admin

Dopisek:
Zapraszam wszystkich ponownie do dyskusji ale tym razem o modelu a nie komentarzu tada :)
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez edipodium, łącznie zmieniany 5 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”