Nie udało mi się znaleźć dokończonej relacji bądź galerii dotyczącej tego modelu, więc cieszę się, że mogę go zaprezentować. Poniżej okładka i zdjęcie arkuszy z częściami:
[center]

[/center]
[/center]Model opracowany został przez p. Zbigniewa Sałapę. Części znajdują się na 15 arkuszach A4 kartonu i dwóch papieru offsetowego. Kupiłem go rok temu w Warszawie, w księgarni Pelta po okazyjnej cenie 21zł. Model wydrukowany na dobrym papierze (chociaż już prawie dziesięcioletnim). Nie obeszło się niestety bez „zgrzytów” w trakcie budowy. W niektórych miejscach musiałem przyciąć jakąś część, w innych coś dosztukować. W gruncie rzeczy, te dodatkowe operacje były często wymuszane błędami popełnionymi we wcześniejszym etapie budowy. Przycięcie jednego z elementów szkieletu spowodowało zmniejszenie wysokości modelu, przez co jedną z części kadłuba przykleiłem również niżej. Efektem tych zabiegów jest nieprawidłowy montaż stateczników pionowych (są ustawione względem siebie pod zbyt ostrym kątem).
Model jest duży (61cm długości i 40cm rozpiętości) i pomimo takiego sobie wykonania prezentuje się wg mnie ciekawie. Przy sklejaniu trzeba być uważnym i często myć dłonie- na czarnym druku doskonale widać odciski palców. F-117 był za to łatwy w retuszu. Wystarczył czarny tusz kreślarski i brązowa pastela.
Oto kilkanaście zdjęć przedstawiających model F-117:

A tutaj w towarzystwie Apache’a:
[center]
 [/center]
[/center]Następny model zacznę sklejać prawdopodobnie dopiero w maju. Muszę poświęcić więcej czasu przygotowaniom do matury.

chyba że to na przyszły rok się już szykujesz
  chyba że to na przyszły rok się już szykujesz 
 ale przygotowania do niej poczynię dopiero jak rok szkolny się zacznie
  ale przygotowania do niej poczynię dopiero jak rok szkolny się zacznie  

zostały wycofane
  zostały wycofane   Kurcze nawet nie wiedziałem
  Kurcze nawet nie wiedziałem  , a co będzie następcą F-117
  , a co będzie następcą F-117