Moja druga relacja dotyczy 'oklepanego' już na internetowych forach znakomitego modelu Star 266 z Modelika. Wybór miałem szeroki, jednak zdecydowałem się na Stara gdyż uwielbiam tą ciężarówkę chyba od czasów książeczki o tytule podanym w temacie relacji:P
Dostałem ją od rodzicow kiedy miałem z 4 lata ;) Chęć zmierzenia się z tym modelem spowodowała, że inne (równie ciekawe) musiały ustąpić mu miejsca w kolejce. Nacisk w relacji będzie postawiony na elementy które zostały poddane waloryzacji, gdyż to co proponuje sama wycinanka jest wszystkim doskonale znane.
Na początek poszła rama i wyciągarka której zdjęcia są poniżej. (z powodu robienia zdjęć wieczorną porą i pośpiechu w łapaniu resztek swiatła farbka nie zdążyła podeschnąć jak należy). Wyciągarka otrzymała właściwy kształt, miejsca ze śrubami i uzebrowanie. Są także przyłącza przewodów powietrznych, element mocujący do ramy i część dźwigni hamulca wyciągarki. Dodatkowo (narazie brak zdjęć) wykonałem siłownik tagoż hamulca (będzie widoczny po zamocowaniu wyciągarki do ramy). Oto zdjęcia: