Będę sklejał najnowsze wydanie TKS'a takie o:

Jak to już standardowo bywa, budowę zacząłem od wanny kadłuba. Model będzie z wnętrzem. Dalej już postąpiłem niestandardowo, i rozciąłem płyty pancerne na poszczególne płyty i połączyłem je za pomocą kątowników, jak to miało miejsce w prawdziwym naszym TKS-ie. A co za tym idzie na tych kątownikach bede przyklejał nity pasujące do nitów na zewnętrznej stronie poszycia - które też zrobię, ale potem

Dość gadania, czas na fotki:

I jeszcze fotka żeby mieć pojęcie o wielkości tego karalucha

Zacząłem zabawę z nitami, wybijając je igłą i wychodziły o średnicy 0,7mm

Zakończyłem nitowanie zewnętrznego poszycia, zabrałem się za wnętrze, które posiada nity w odpowiednich miejscach.
Zacząłem więc robić elementy wyposażenia, i żeby sobie życia nie utrudniać zacząłem od skrzyń na amunicje. Niby prosta sprawa, ale chciałem sobie dorobić te koszyki w których stały skrzynki z nabojami. Przechodząc do rzeczy - okazało się że autor nie wiadomo dlaczego zrobił skrzynie na amunicję dwa razy dłuższe niż były naprawdę. Tam gdzie autor przewidział jedną długą skrzynkę, w opracowaniach jest to opisane jak o miejsce na dwie mniejsze... Cóż szkoda że nawet przed wznowieniem opracowania nikt tego nie zauważył...
Ctrl+C --> Ctrl+V i kasa leci...

Ta ramka jest na razie jakby projektem, ćwiczeniem jak to skleić potem gdy se już rozrysuję płaskowniki w corelu. Ta sztuka idzie do śmieci.
Dość gadania - fotki:

Zrobiłem zawieszenie i kółka i posklejałem to zussamen do kupy

Przy kółkach dodałem parę pierścieni od siebie, żeby to realistyczniej wyglądało.

No i znalazłem kolejnego babola, troszku przymałe te trójkąciki zrobił Pan Projektant. Ja tam problemu żeby se 4 trójkąty dorobić nie miałem, ale jak ktoś chce mieś model w standardzie... no to jego problem - bo zapasu koloru nie ma...

Aha i będę malował pędzlem, bo wole pędzel *

fotka ze śrubami i nitami - czeka tylko malowanie:

zawieszonko wstępnie zagruntowane:

* wolę pędzel bo ni mam aerografu

Heh, Sprudin może to ja też

Pozdrawiam