HElP ME!! problem z Thunderbolt II A-10
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
HElP ME!! problem z Thunderbolt II A-10
Mam problem właśnie sklejam A-10 skleiłem wrębi 1a i 1b i te części co do nich są i nie wiem jak przyklejic do tego poszycie ponieważ jak chce przypasować to skrzydła mi wychodzą na spodzie wręg a powinny być mniej więcej pośrodku
wszystko wyciąłem prosto wzdłóz wyznaczonych lini
proszę o szybka pomoc
pomocy!!!!!!!!
wszystko wyciąłem prosto wzdłóz wyznaczonych lini
proszę o szybka pomoc
pomocy!!!!!!!!
TZn nie mam fotek bo aparat sie zepsul
ale tam wkleja sie 2 taie paski częsc nr 3 ]
no i nie wiem jak poszycie tak dac jak je umiescic bo mi nie pasuje!!
EDIT:
to poszycie wydaje sie byc tak jakby za duze moze pokazałbys jak ty to zrobiłes??
Postaraj się edytować swoje posty, a nie pisać je jeden pod drugim.
Pozdrawiam.
ale tam wkleja sie 2 taie paski częsc nr 3 ]
no i nie wiem jak poszycie tak dac jak je umiescic bo mi nie pasuje!!
EDIT:
to poszycie wydaje sie byc tak jakby za duze moze pokazałbys jak ty to zrobiłes??
Postaraj się edytować swoje posty, a nie pisać je jeden pod drugim.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2007-12-13, 22:25 przez adik941, łącznie zmieniany 1 raz.

Przepraszam za jakość, ale fotki były robione w czasie postępu prac tylko jako coś w rodzaju dokumentacji. Może coś to Ci podpowie, a jak nie to postaram się napisać szczegółowo jak co po kroku robiłem.
Ostatnio zmieniony 2007-12-13, 22:24 przez Czesio, łącznie zmieniany 1 raz.
No w sumie nie zrobiłem, żadnych innych posunięć jak są opisane w instrukcji. Krok po kroku się do nich stosowałem i nie miałem żadnych problemów.
Najpierw podkleiłem części kartonem, wyciąłem i złożyłem według rysunku nr2. Następnie poszycie nr 1, którym należy okleić dany segment podkleiłem blokiem technicznym zostawiając miejsce od krawędzi około 2-4 mm, aby było miejsce na wręgi. Tak wszystko ładnie skleiłem nie miałem żadnych problemów, że poszycie było za luźne bądź za ciasne. Tak samo postępowałem z kolejnymi segmentami czyli : 4 i 6.
Czytaj opisową instrukcję i sklejaj krok po korku, a na 100% będzie wszystko okej.
Najpierw podkleiłem części kartonem, wyciąłem i złożyłem według rysunku nr2. Następnie poszycie nr 1, którym należy okleić dany segment podkleiłem blokiem technicznym zostawiając miejsce od krawędzi około 2-4 mm, aby było miejsce na wręgi. Tak wszystko ładnie skleiłem nie miałem żadnych problemów, że poszycie było za luźne bądź za ciasne. Tak samo postępowałem z kolejnymi segmentami czyli : 4 i 6.
Czytaj opisową instrukcję i sklejaj krok po korku, a na 100% będzie wszystko okej.
Chłopie jak boga kocham, czytaj! Wszystko jest napisane na rysunku jest narysowane, na wrędze nr 2 jest napisane tak samo na wrędze nr 4a.
Najpierw okej cały segment, a potem wsuń w otwory, które masz zaznaczona na poszyciu (trzeba je wyciąć wcześniej) dźwigar. Nie mam pojęcia jak Ci to wytłumaczyć inaczej.
Najpierw okej cały segment, a potem wsuń w otwory, które masz zaznaczona na poszyciu (trzeba je wyciąć wcześniej) dźwigar. Nie mam pojęcia jak Ci to wytłumaczyć inaczej.
wezmę skleję szkielet skrzydła wkleję ten dźwigar
i później wklejce bo we wręgę nr 2 i biedzie gites
zrobiłem właśnie wytłoczenie poszycia :D
EDIT:
mam pytanie do czego jest częsc 91??
bo pisze zeby jawkleic na pole poszucia a ona ma taki dziwny kształt
Przypominam po raz drugi o edycji postów!
i później wklejce bo we wręgę nr 2 i biedzie gites
zrobiłem właśnie wytłoczenie poszycia :D
EDIT:
mam pytanie do czego jest częsc 91??
Przypominam po raz drugi o edycji postów!
Ostatnio zmieniony 2007-12-14, 16:39 przez adik941, łącznie zmieniany 3 razy.
- Matrix_OST
A ja myślę że najpierw sklej kadłub, według kolejności. A za skrzydła zabierzesz się potem...I analizuj dokładnie rysunki a i instrukcje też czytaj ze zrozumieniem. Tam naprawdę wszystko jest napisane i objaśnione.A ta cz.91 to zapewne jest gondola podwozia. ale nie wiem bo nie mam przed sobą wycinanki...
Części 91 L i P są to listwy do podwieszania uzbrojenia.adik941 pisze:mam pytanie do czego jest częsc 91??
A teraz mały cytat z instrukcji:
"Modelarze początkujący powinni trzymać się ściśle opisu budowy, bardziej doświadczonym radzę zapoznać się z nim w celu uniknięcia kłopotów uniemożliwiających poprawne wykonanie modelu"
Czytając Twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie, że sklejasz ten model według własnego uznania, bez ładu i składu, a potem wołasz o pomoc.