Pytanie
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
odp. najlepiej kartonowy
nożyczki i klej
dasz se radę
a tak na poważnie, jako że ja kleje głównie samoloty to polecam jakies latadło może być z MM-a bo tani i nie zal kasy, bo może być prosty i jest napisane jak Abel krowie co trzeba robić po kolei
technika- jak wyżej
czy dasz se rade - dasz ,ino zaglądaj na forum a najlepiej rób relacje i słuchaj co radzą mądrzejsi i tlko tych słuchaj.
nożyczki i klej
dasz se radę
a tak na poważnie, jako że ja kleje głównie samoloty to polecam jakies latadło może być z MM-a bo tani i nie zal kasy, bo może być prosty i jest napisane jak Abel krowie co trzeba robić po kolei
technika- jak wyżej
czy dasz se rade - dasz ,ino zaglądaj na forum a najlepiej rób relacje i słuchaj co radzą mądrzejsi i tlko tych słuchaj.
http://www.mazowszelok.nazwa.pl/index.php?strona=101
http://www.kartonowakolekcja.republika.pl/
Do wyboru, do koloru
Polecam na początek coś z "repertuaru" p. Mistewicza. Rewelacyjne modele dla początkującego.
Ja odpuściłbym sobie narazie pojazdy. Wymagają sporo wysiłku i dokładności, a to przyłazi z doświadczeniem (rany, brzmię jak nauczyciel
). Zacznij od jakiegoś samolotu, nauczysz się na nim kształtowania części, i takie tam
Jeżeli natomiast baaardzo chcesz zacząć od jeździdła, poszukaj na allegro 4TP z Małego Modelarza. Uważam że jak najbardziej nadaje się na początek.
No i przede wszystkim, zrób relację i daj sobie pomóc
http://www.kartonowakolekcja.republika.pl/
Do wyboru, do koloru

Ja odpuściłbym sobie narazie pojazdy. Wymagają sporo wysiłku i dokładności, a to przyłazi z doświadczeniem (rany, brzmię jak nauczyciel

Jeżeli natomiast baaardzo chcesz zacząć od jeździdła, poszukaj na allegro 4TP z Małego Modelarza. Uważam że jak najbardziej nadaje się na początek.
No i przede wszystkim, zrób relację i daj sobie pomóc

Stanowczo odradzam ten model na początek, radziłbym coś mniejszego objętościowo, i prostszego. Thunderbolt jest sporym modelem z dość dużą liczbą części, może Cię to zniechęcić po jakimś czasie.adik941 pisze:O własnie mam plana kupic A10 Tunderbolt (nei wiem jak sie to pisze)
Jak myslicie dobry na poczatek??
Ja radził bym zacząć zabawę choćby od Typohoon'a, Cromewala, Sitfire, T-34, P. 11C, P-51B, oczywiście wszystkie z Małego Modelarza.
Są to modele sprawdzone, miłe w klejeniu i małe objętościowo, no ale zrobisz jak chcesz, jak to mówią Twoja wola

P.S. - Lepiej brzmi Thunderbolt

Pozdrawiam.
Na czym wydrukować
Najlepiej na jakimś "specjalnym" papierze, ale blok techniczny wystarczy (sam sprawdziłem i nie jest źle
), oczywiście trzeba to także zaimpregnować najprościej lakierem akrylowym w spray'u (nakładać cienkie warstwy żeby się tusz nie rozlał, ale kilka, jakieś 3 do 5). Trzeba też wybrać dobry model, niektóre z neta są do kitu
.
Powodzenia przy wyborze
!
Sweet Nightmare
!

Powodzenia przy wyborze

Sweet Nightmare

- Modelarz_95
Na początek najlepszy jest model plastikowy, choć nie zawsze możesz spróbować papierowy, ale jak nie wyjdzie to sie zniechęCisz plastik jest najłatwiejszy wieRZ mi! na początek styka.
Upominam o poprawną pisownię.
Pozdrawiam, Czesio.
Upominam o poprawną pisownię.
Pozdrawiam, Czesio.
Ostatnio zmieniony 2007-11-30, 12:15 przez Modelarz_95, łącznie zmieniany 1 raz.