Klim Voroshilov - 1 | MM

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Gacek9003

Klim Voroshilov - 1 | MM

#1 Post autor: Gacek9003 » 2007-09-27, 07:02

Witam w mojej pierwszej kartonowej relacji na tym forum :!:

Jako zakochany w pojazdach wojskowych matuszki rosji z szuflady wygrzebałem model MM z 1981 roku. Jest to numer z kwietnia i prezentuje Radziecki ciężki czołg KW-1. Model ten wykonam z waloryzacja co bardzo lubiem:P(malowanko rozne detale (karabiny maszynowe na wiezy, brezencik i co jescze bozia podsunie do glowki) czyli wszelkie pomysly podczas budowy beda dodane do modeliku:) bedzie on takze malowany poniewaz jak na uplyw tylu lat karton jest trozke zniszczony:(

ZA MATUSZKĘ ROSJE!!!:)

Gacek9003

#2 Post autor: Gacek9003 » 2007-09-27, 07:05

Dzis zaczalem troszke dlubac przy KV-1. W su-100 zaczely sie kolka pewnie skoncze je po oklejeniu kadluba Klima:) fotka pokazuje stan rzeczy Pozdrawiam

Obrazek

Gacek9003

#3 Post autor: Gacek9003 » 2007-09-27, 07:23

Zacząłem wprowadzać w życie pomysł Kujota z papermodels.pl niewiem czy dobrze to wykonuje wstawiam fotkę z pierwszych prób tworzenia "pudełka" z kadłuba

Obrazek

Zabrałem się za oklejanie kadłuba... z jednej strony jest troszke za grubo ale po wyschnięciu czeka kadłub szlifowanie więc nie ma czym się przejmować. Narazie zostanie tak jak widzicie po przyklejeniu górnej częsci kadłuba będę dalej podklejał częsci tekturą 0,5 mm. Jest odpowiednia i w niektórych miejscach pasuje jak trzeba bardzo dobry sposób uniknie się zapadania ścian oraz nierówności na kadłbubie Polecam

Obrazek Obrazek

To na tyle mam nadzieję że przy nst poscie będzie już na czym zawiesić oko

Pozdrawiam

Witam wszystkich ponownie

Coż pogoda za oknem paskudna, sprzyja w pewnym sensie modelowaniu a więc wziąłem się za kadłub mojego Kv-1. Korzystając z tego że schnie postanowiłem wrzucić zdjątka oraz krótko opisać technikę tworzenia pudełka...

tak więc może na początek zdjęcia oklejonego przodu, troszke sie martwię jak to wszystko spasuje się z elementami kadłuba, czeka mnie pewnie kupa szlifowania itp. wizualnie oraz po przymiarce z częściami wszystko jest ok ale wiadomo potem mogą zadecydować milimetry które wyciagną paskudne baboły na zewnątrz...

tak więc zdjęcia

Obrazek Obrazek

teraz 3ba troche napisać o tyle pojazdu, jest troszke skomplikowany ale cóż, 3ba próbować, czuje że tutaj napotkam największe problemy. Przykleiłem już 2 głowne sworzone przezemnie wręgi chce je także wzmocnić ściankami wewnątz, korzystając ze świetnego programu do obróbki zdjęć paint pokazuje po krótce moja technikę...

na początek wręgi wzmacniające, oraz oklejenie końcówki stworzonych wręg Kv-1

Obrazek Obrazek

Proszę Boga żeby jakoś dostosować częsci mojej produkcji do tego modelu...

Pozdrawiam jescze dzis będę próbował wprowadzać w życie to co pokazałem powyżej.

czekam na komentarze mogę się przecież mylić...

Gacek9003

#4 Post autor: Gacek9003 » 2007-09-27, 07:27

Witam ponownie

Cóż dziś znalazłem po pracy troszkę czasu aby przysiąść nad ruskim Klimem. Bardzo bałem się tego etapu, takie wielkie cześci zawsze mnie przerażają liczy się tutaj precyzja a błędy będą niemiłosiernie wyciągnięte na zewnątrz, no ale się przełamałem i zacząłem tworzyć, co mi się chyba udało, no cóż ale zacznijmy od początku potem napisze z czego jestem zadowolony a co moim zdaniem jest brzydkie w moim modelu...

Zacznijmy od szkieletu, zgodnie z radami Kujota zrobiłem z niego pudełeczko, tyle na ile sadziłem zacząłem je szlifować i przymierzać z częsciami, hehe tak jak radziliście 20 razy przymierz 10 razy szlifuj 10 razy przymierz i dopiero sklej

Tak więc zdjęcia szkieletu...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Przejdzmy dalej, po sklejeniu szkieletu trzeba było zabrać się za część górną. Tutaj moim zdaniem poległem, może jestem zbyt pesymistycznie do tego nastawiony w sumie Su-100 też łatwego życia ze mna nie miał, a więc przykleiłem górne poszycie do szkieletu tutaj wypada wrzucić jakieś zdjęcia i po troszku je skomentować.... tak więc i one....

Obrazek Obrazek Obrazek

Wszystko w miarę ładnie pięknie szło dopóki przyszedł czas na tył... napewno konstrukcja mojego szkieletu to popsuła, wyszły białe krawędzie na sklejkach elementów, wina moich niezdarnych rąk i nieodpowiedniego szkieletu...

Obrazek

W miejscach białbych krawędzi chciałem zobaczyć co to retusz... po raz pierwszy coś takiego robiłem więc wybaczcie, kolorek farby czysto trafiony chodzi tylko o technikę... oto zdjęcie z moim małym retuszem chce tylko się dowiedziec czy może coś takiego być kiedyś wykorzystane na modelu...

Obrazek

Pierwszą z częsci poszycia rozciąłem na 2 kawałki, ciężko było mi ja uformować jak zapowiedział mi Tomek (Roderyk) papier nieładnie załamuję się i nie chcę się formować, tak jakbym obierał jabłko tępym nożem... Podzieliłem więc część 3 na dwie części i pierwszą z nich zainstalowałem na szkieleciku

Obrazek Obrazek

Wszystko oczywiście nie tak ładnie złożone do kupy ale cóż niezdarne łapska nooo Musze z przykrością stwierdzić że chyba na dole po przymiarkach na sucho jest około 0,3cm różnicy zachodzi na połowę sklejki... cóż jak pisałem mój szkielet lub niezdarność...

To co jescze można zarzucić to poszycie na końcu górnego pokładu lekko się załamało nie widać tego na zdjęciach ale delikatnie w realu, być może wina nieszczesnego szkieletu lub zbyt mocnego dotyku dłonią podczas formowania papieru podczas klejenia...

Obrazek

Model będzie malowany ale doświadczenie oraz rady kolegów przy budownie Ruskego Su-100 dały do zrozumienia że farba nie zakryje niedoskonałości. Staram się jakbym miał kleić standard...

No to na tyle, koledzy komentujcie, pomagajcie tylko nie bijcie za błędy przezemnie popełnione Rozpisałem się nadto przepraszam chyba już nikt nie będzie chciał tego czytać hehe więc kończe... mam nadzieję że wszystko w odpowiedni sposób opisałem...

Pozdrawiam

Gacek9003

#5 Post autor: Gacek9003 » 2007-09-27, 07:28

Witam wszystkich

A więc wypada coś wstawić, dzisiaj przedstawie kadłub już po oklejeniu, nie uniknąłem błędów ale o tym może troszke później teraz wstawię kilka zdjęc oklejonego kadłuba...

oto one...

Tak jak widać na zdjęciach pod spodem na łączeniu została 1mm przerwa ile nerwów to kosztowało bo po ostatnich przymiarkach bylo ok. Papier na końcu Kv-1 już troszke lepiej mi wyszedł o wiele delikatniej z nim postępowałem jak radził mi Kujot. Wstawiam jescze dwie fotki przodu i tyłu, dowód że kadłub zachowuje symetryczność...

Obrazek Obrazek

Jestem w miarę zadowolony z kadłuba myślałem że będzie troszkę gorzej... No i cóż teraz troszkę fajniesza rzecz bo mogę zabrać się za koła lub troszkę pogrzebać przy wyposażeniu kadłuba bo bardzo to lubie... podkleiłem już kilka części na tekturkę oto i one...

Obrazek

Wloty powietrza będę chciał uplastycznić, chciałbym też wykonać nity w niektórych miejscach jednak dokładnie niewiem jak to zrobić , mam igły lekarskie ale nie umiem takowej do wybijania nitów sobie sporządzić... ale może coś wymyśle.

Na dzień dzisiejszy to wszystko co chciałem przedstawić

Pozdrawiam wszystkich

Gacek9003

#6 Post autor: Gacek9003 » 2007-09-27, 07:53

...

kolejny post w ten sam dzionek a cooo....

tak więc zaczęło się wycinanie elementów... starałem sie powoli i dokładnie wyciąć nożykiem tapicerskim pozostanie jescze wyrównanie trudniejszych krawędzi pilniczkiem i pomalowanie pod kolor pojazdu...

tak męczy mnie aby wykonać ten model w standardzie znaczy... bez malowania... czuje że jak przy Su-100 będzie mi z tym ciężko bo to strasznie trudne jest żeby wszędzie tak równo pomalować model, nie możnaby spróbować jedynie retuszować krawędzie?? czekam na porady prawie każdy z kolegów na tym forum radzi aby ten model malować a ja zwyczajnie się tego boje... karton nie jest w takim złym stanie na jaki wskazywałby rok wydania...

tak więc zdjęcia wyciętych części :

Obrazek

wloty powietrza będą waloryzowane siateczką taką jaką jaką kolega Grzegorz wykorzystał przy budownie gąsek... myśle że bedzie to dobry pomysł przepraszam za taką jakość zdjęć mój aparat nie wyrabia

Obrazek Obrazek

I jescze przymierzenie na sucho elementów na kadłubie Klima

Obrazek

Podczas przeglądania pdf-a na temat czołgów Kv-1 zauważyłem pewien błąd jeden z peryskopów jest nieodpowiednio umieszczony na kadłubie oraz względem przedniej płyty czołowej... zdjęcie pokazuje problem a kolejne prawdziwe umieszczenie peryskopu w tym modelu...

Obrazek Obrazek

to na tyle...

czekam na porady w sprawie malowania tego modelu...

cześć
:!:
Wysłany: Nie Sie 26, 2007 2:30 pm

Gacek9003

#7 Post autor: Gacek9003 » 2007-09-27, 07:57

Witam

tak też robię, dobrałem kolor w realu wygląda prawie jak kolor modelu ale muszę poprawić ponieważ na mój gust jest za jasny. Na zdjęciach też to dokładnie widać. Trozke przekłamuje być może flash.

Obrazek

Dziś zakończyłem obróbkę oraz przyklejanie elementów 4,5,6,7,10,11. Sklejało się bardzo przyjemnie i jestem zadowolony z efektu, poprawiłem troszkę farbę i jest już ok w realu wygląda o wiele lepiej wstawiam zdjęcie z flashem zobaczycie jak wyciaga kolor farby oto i to zdjęcie...

Obrazek

A w realu wygląda to następująco jutro jescze postaram się zrobić sesje kadłubka na dworzu przy ładnym świetle. Siatki wentylacyjne również będą jescze pomalowane na kolor pojazdu rzucają się za bardzo w oczy takie ciemne... Zamalowałem także miejsce tego feralnego peryskopu który będzie w zupełnie innym miejscu, muszę jescze poprawić pastelami bo jednak to miejsce troszke wyróżnia sie od reszty... Cóż niedługo przyjdzie czas na rury wydechowe i błotniki...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To tyle na dziś 3ba iść spać dziś ostro przysiedziałem przy Kv-1 troszke oczy bolą...

Pozdrawiam

no więc jak to ja robię części zgodnie z zaleceniami autora wycinanki, zabrałem się za sklejenie tego stożka na tej dużej centralnej płycie, oraz układu wydechowego Klima. Ładnie to wszystko wychodzi z tym retuszem nie wiedziałem że to malowanie krawędzi daje taki efekt, mi sie podoba;-) Zacząłem także dłubać błotniki, papier jest w miare ok, ale rozdzieliłem je na połowe przynajmniej tą zewnetrzną strone i przykleje na styk do błotników, pomalowałem je również pod kolor retuszu stwierdziłem że czarny będzie za mocno rzucał się w oczy... Zauważyłem już drobne błędy przy wzmocnieniach błotników niektóre z nich są na miejscu skrzyń amunicyjnych znów jakiś błąd autora

To tyle na dziś w najbliższym czasie zabiorę sie za skrzynie amunicyjne, oraz beczki z paliwem

Zdjęcia pokazują efekt dzisiejszej pracy...

Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam

Gacek9003

#8 Post autor: Gacek9003 » 2007-09-27, 08:00

Kolejna aktualizacja z budowy Klima dzis krótko i na temat, miałem mało czasu więc postarałem się dzisiaj jedynie o przyklejenie pierwszych części błotników. Zdjęcia pokazuja wszystko...

Obrazek Obrazek

dziś znalazłem troszke czasu i poświęciłem go dla mojego Kv-1, musze z przykrością stwierdzić że znalazłem parę bubli raczej nie z mojej winy ale autora... ale o tym troszke później...

Zabrałem się za zapasowe zbiorniki paliwa które umieszcze na jednym z błotników, sklejało się bardzo sympatycznie, papier zwinął sie praktycznie idealnie, tylko 3ba było z nim delikatnie postępować (te białe miejsca to jescze wikolek nie dosechł), dokleiłem także drugą część błotkików na styk. Pasuje ok, w niektórych miejscach wyszło troszkę nierówno ale nie daje tak po oczach...

Zdjęcia pokazują efekt dzisiejszej pracy...

Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz coś gorszego, mianowicie wzmocnienia błotników, pisałem już że są usytuowane w złych miejscach, ale chwilke to nie wszystko, kadłub na tyle pojazdu jest o wiele mniejszy więc wzmocnienia powinny być proporcjonalnie do tego ale gdzie tam... identyczne, zdębiałem jak to zobaczyłem, sam nieiwem musze pomyśleć jak to wszystko przerobić, wystają też poza błotnik w zewnętrzną strone, ale co tam....

Zdjęcie pokazuje jak wygląda mój problem...

Obrazek

Cóż zrobić czeka mnie wiele poprawek... ale miejmy nadzieję że pokonam ten problem Może jedynie zrobić dzień przerwy w modelowaniu bo dziś nerw dużo straciłem na to...

Pozdrawiam

Gacek9003

#9 Post autor: Gacek9003 » 2007-09-27, 08:02

Witam serdecznie

Dziś kolejna aktualizacja, jednak zaczęła się jedynie od wielkiego wqrzania na błędy...
Wzmocnienia nie dość że są nieodpowiednie rozmiarem to teraz zauważyłem że mocowania ze śrubami(płaska część) w niektórych miejscach są nieodpowiednio rozrysowane Zamiast wyglądać jak odbite w lustrze są identyczne

Mam nadzieję że rysunek pokaże w czym problem

Obrazek

Dziś chciałbym uporać się z tymi wzmocnieniami. Przerobię, zretuszuje przykleje zbiorniki oraz skrzynie amunicyjne...

Kolejna aktualizacja niedługo..

Witam poraz kolejny

Jak zapowiedziałem w ostatnich wolnych chwilach zacząłem dłubać wyposażenie błotników Klima. Zabrałem się za owe nieszczęsne wzmocnienia(wybaczam autorowi chyba miał zły dzień) skrzynki amunicyjne oraz mocowanie zapasowych zbiorników. Jestem zadowolony z efektu pozostała mi jescze jedna skrzynia amunicyjna, to co mnie zmartwiło to to że na jednej ze skrzyń jest wadliwy papier,jakby rozwarstwiony ale to tylko na tej części oraz boku drugiej skrzyni, także da się jescze to przetrzymać

W najbliższym czasie postaram się sprezentować sobie drugą skrzynkę oraz brezent dla mojego Klima, techniką chyba podobną do brezentu ze Su-100, tam dobrze mi to wyszło. W planach dalej autor zaleca budowanie peryskopów, sygnału dźwiękowego, reflektora oraz wyposażenia przedniej płyty czołgu.

Cóż to byłoby na tyle, wstawiam jescze zdjątka, pokazują mam nadzieję odpowiednio wszystko co udało mi się stworzyć wczoraj

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gacek9003

#10 Post autor: Gacek9003 » 2007-09-27, 08:05

Witam

Ponowna wieczorna już aktualizacja, aby na ranek kolegom pokazać co udało się mojej skromnej osobie stworzyć. Czasu było dużo, jednak wolałem się nie spieszyć, zacząłem tworzyć przedni Km Klima który zapewne zostanie juz jutro dokończony, reflektor... hmm nie podobał mi sie bardzo i troszke go uplastyczniłem, storzyłem milimetrową żarówkę oraz przerobiłem troszke reflektor. Zrobiłem także haki mocujące z przodu oraz tyłu pojazdu, skleiłem także skrzynkę(strasznie sie rozwarswiała(o czym juz pisałem ze w miejscu skrzynek mam takiego bubla) ale jakoś dałem radę i to zagięcię troszke lepiej już mi wyszło na zdjęciu przyłożona na sucho.Ogólnie jestem zadowolony z dzisiejszej pracy najbardziej z reflektorka bo poraz pierwszy coś takiego tworzyłem. Pozdrawiam zapraszam do obejrzenia zdjęć

Poraz kolejny staram się wstawić nowy post ale mam jakieś problemy z internetem, miejmy nadzieję że teraz się uda.

Kolejny dzień 3-godzinnego dłubania przy moim Klimie. Kochanej bestii.... hehe

zabrałem się za uzupełnienie przedniej płyty czołowej, skończyłem przedni Km, troszke uplastyczniając go o zwinięty na patyczku cienki drucik. Zamocowałem do przedniej płyty czołgowej, stworzyłem także sygnał również został już zainstalowany, tak jak ostania z 3 skrzynek amunicyjnych(już na stałe została przytwierdzona do błotnika). Zacząłem także tworzyć brezent. Do tego celu wykorzystałem papierowy ręcznik do wycierania rąk, podobnie jak w Su-100 zostanie uplastyczniony o pasy mocujące oraz malutkie klamerki. Pomalowany pod kolor pojazdy "ala khaki". To tyle pisania może teraz jakieś zdjątka...

Obrazek Obrazek Obrazek

Jako że człowiek jest ambitny, niedługo mam zamiar zabrać się za wieże Kv-1. Była puściutka w sensie braku oznakowań taktycznych itp. Zabrałem sie za przeglądanie zdjęć archiwalnych Klimów z tego roku i pomalowałem obie strony wieży. Dokładnie niewiem co znaczy owy napis po rosyjsku mam nadzieje że nie zostanę za to skarcony, może szanowny kolega Arovist pomoże?? Mam nadzieję że model dzieki temu tylko zyska:-) Chciałbym jescze numer taktyczny powielić na którymś elemencie kadłuba jednak nie widziałem jescze na zdjęciach żeby takowe oznakowania były w innych miejscach niż na wieży. Jeżeli ktoś o tym coś wie to byłbym wdzieczny za info

Obrazek Obrazek

Do końca tygodnia mam zamiar posiedzieć nad moim Kv-1. Chciałbym choć w części wykonać lub zamocowac gotową wieże. Oświadczam iż od 09.09.2007r. odłoże na kilka tygodni pracę nad moim Kv-1. Wraca moja wielka miłość po 2 miesięcznej rozłące Rozumiecie nie?? Mam nadzieję że bedzie mi to wybaczone, ale napewno niedługo model będzie stał sam na półce Taki nałóg...

Pozdrawiam i czekam na komentarze...

Gacek9003

#11 Post autor: Gacek9003 » 2007-09-27, 08:11

Kolejna podwieczorna już aktualizacja, troszkę się to przedłużyło ale wiecie jak w tej reklamie praca rodzina .... drugi raz juz pisze bo mądra siostra wyłączyła mi stronę z prawie skończoną aktualizacją Ale do rzeczy koledzy do rzeczy....

Wykonałem brezent w moim modelu, zacząłem także dłubać siekierkę którą możecie zobaczyć na jednym ze zdjątek, zacząłem także dłubać wieże, niestety nie jest znowu łatwo, dużo części wogóle do siebie nie pasuje, a dół wieży to już lepiej nie pisać dobrze że chociaż wieksze niż mniejsze częsci występują, chciałbym wykonać ją ruchomą jescze niewiem jak ale coś wymyślę. Nie skończyłem do końca retuszować wieży więc białe szpary jescze widać. Zdjęcia wrzucam z flashem bo normalnie mój aparat nie może złapać ostrości. Retusz bije po oczach jednak przypominam że w relalu jest ok Jescze dużo pracy mnie czeka zanim przejdę do układu bieżnego oraz gąsek. Teraz troszke Kv-1 postoi na półce ale mam nadzieję że niedługo się za niego wezmę.

także teraz zdjęcia.....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To byłoby na tyle.... no to czas na moje małe wakacje.... troszke późno nie

Pozdrawiam wszystkich

Gacek9003

#12 Post autor: Gacek9003 » 2007-09-27, 08:16

Witam dziś jescze w relacji sklejona (prawie) do kupy bo musze jescze poretuszować białe krawędzie, i zrobić coś ze szparami na dole wieży. Nie obyło się bez kombinowania i przycinania Wieża jest ruchoma w moim skromnym wykonaniu Zaczałem także robić jedna z lin jescze jedna pozostała mi do wykonania. Tu podziekowania dla Zbyszka (Czsochaja) za pomoc oraz podsunięcie pomysłu. Tyle pisania teraz zdjecia....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kolejna aktualizacja z budowy ruskiego Klima. Wczoraj znalazłem troszkę czasu na podłubanie nad kartonem, udało mi się troszkę poprawić wieże oraz dorobić na niej kilka elementów (2 peryskopy i wywietrznik powietrza). Wykonałem także liny, jak radził Zbyszek rochartowałem ją nad ogniem. W miarę jestem zadowolony z efektu który otrzymałem. Pomalowałem je na początku gunmetalem ale stwierdziłem że są mało realiztycznie i poprawiłem kolorem czarnym jakim rosjanie malowali praktycznie wszystko.

To tyle ględzenia teraz zdjęcia...

Obrazek Obrazek Obrazek

Witam po długiej przerwie

Ostatnie dni to okres wypoczynku z moją kobieta jednak dziś przyszło mi spędzić samemu dzień w domu Ale są dobre strony , moje hobby wróciło do łask. Wziąłem się za stojącego na półeczce obok Su-100 Klima No i sie zaczęło...

Zabrałem się za budowę peryskopów na wieży oraz na kadłubie... ( 5 sztuk ) nie obyło się bez poprawiania ich ale wybaczymy to bo dało się to jakoś przerobić i wygląda przyzwoicie... zrobiłem również tylny Km przy wieży pozostało tylko pomalować lufę pod kolor czołgu, oraz zacząłem dłubać jarzmo armaty(względem jarzma kadłub wieży miał za dużo białego obszaru co już zretuszowałem... w najbliższym czasie na tym najbardziej się skupię... Podkleiłem już niektóre częsci układu bieżnego na tekturkę... chyba już czas o tym myśleć...

Co do lin to raczej zostaną jak są boję się zniszczyć podobający mi się kadłub

Mam nadzieję ze niedługo budowa nabierze troszkę tempa... zbliża się szkoła oraz nieubłaganymi krokami kolejna sesja... no cóż ale miejmy nadzieję że moją prace, szkołę oraz życie towarzyskie pogodzę z moim hobby...

komentujcie a żeby było łatwiej wstawiam jak zawsze zdjęcia...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na moje już ¼ modelu jest za mną... po skończeniu wieży zostanie tylko kilka detali oraz układ bieżny Kv-1... ale damy radę

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zary

#13 Post autor: zary » 2007-09-28, 22:47

Model w prządku ale przyczepie sie do koloru retuszu ale cały pojazd będzie malowany ale wtedy to jeszcze KV1 aż prosi sie o śruby :D

Awatar użytkownika
Sprudin

#14 Post autor: Sprudin » 2007-09-29, 02:20

A ja mam pytanie: Czy z karabinem na przedniej płycie pancerza jest wszystko w porządku? wygląda jakby "zwiędł" :-D
No i zastanów się nad zmiana końcówek liny, Wezłów tam chyba nie było... Głowy nie dam ale czy nie powinno tam być czegoś w rodzaju stalowych klamer?

Gacek9003

#15 Post autor: Gacek9003 » 2007-09-29, 09:12

.... do kolegi zary... model zostanie taki jaki jest.... bez malowania jakby troszkę odpoczynkowy bo przy Su-100 bylo strasznie dużo roboty z malowaniem...

... do kolegi Sprudina z karabinem jest chyba wszystko ok... co do lin to faktycznie było jak mówisz, jednak robiłem to poraz pierwszy i i tak jestm zadowolony z efektu, nastepnym razem zrobie to zupełnie inaczej :roll: A teraz nie poprawię bo nie obyłoby się z odrywaniem ich od kadłuba....

teraz aktualizacja relacji....

Witam

Wczoraj wieczorem została przymocowana lufa do wieży, uroczyście kończąc jej produkcje. Cóż pozostało troszke dupereli na kadłubie ale można powiedzieć że widzicie już skonczoną wannę :-| I jak to wygląda koledzy :?:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozostał przedemną układ bieżny (za który dziś się biorę i gąski ) musze poczekać z Ba-64 bo nie mam dostępu do skanera oraz drukarki :cry: Więc biorę się za ruskiego Klima...

Kolejna aktualizacja już niedługo

Pozdrawiam 8-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”