Od dłuższego czasu odgrażałem się B17 więc najwyższy czas przejść od słów do czynów. To będzie moja pierwsza relacja więc z góry proszę o konstruktywną krytyke a zarazem wyrozumiałość

Model będzie wykonywany w standardzie, nie przewiduje narazie żadnych poprawek czy ulepszeń. Chcę go po prostu solidnie wykonać, choć szczerze mówiąc nie wiem co mi do łba strzeli. Dobra, koniec smętów, czas na konkrety

Okładka:

Wydawnictwo Fly Model jest Wam zapewne znane, rysu historycznego tej cudnej maszyny również nie będę przybliżał. Chętnych odsyłam do Wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/B-17_Flying_Fortress
Wycinanka: mówiąc krótko wygląda smakowicie

Do modelu, za radą Kolegi el_paw'a dokupiłem gotowe kabiny (raptem trzy wytłoczki) reszta pójdzie z klisz rtg/skoroszytów. Kół juz nie dostałem więc będe kombinował

Retusz przy pomocy pactry: czerwony A7, zielony A31, szary A43 no i nieśmiertelny czarny A46. Kolory pasują idealnie.
So, let's play the Game....
RELACJA
Na dzindybry wręgi poszły na karton i pod duuuza ilość książek. Poskutkowało to odrywaniem wręg od podłogi

Patrzcie...komentujcie...tylko nie śmiejcie sie za głośno...

PS: Uwaga techniczna: ponieważ nie posiadam aparatu zdjęcia cykam przy pomocy kamery internetowej... Nie denerwujcie sie o jakosc robie co mogę