Włocha kupiłem za 1/2 ceny, ma fajne plamy chociaż mogłoby nie być czarnych obwódek dookoła plam zielonych

W momencie powstania planowano iż miał być to główny czołg dywizji pancernych, każdy z batalionów miał być wyposażony w 31 czołgów tego typu.
70 M11/39 zostało wysłanych do Afryki, po raz pierwszy wzięły udział w akcji bojowej 5 sierpnia 1940 w bitwie pod Sidi Azeis. Pięć czołgów tego typu zostało zdobytych przez 6. australijską dywizję i zostały one użyte przeciwko wojskom włoskim w Tobruku w styczniu 1941.
Dane techniczne:
Załoga - 3
Długość całkowita - 485 cm
Szerokość - 218 cm
Wysokość - 211 cm
Masa całkowita - 11000 kilogramów
Pancerz - płyta czołowa-góra - 30 mm
-dół - 14 mm
- burty - 14 mm
- ty - 14 mm
- stropy - 8 mm
- podłoga - 8 mm
- wieża - przód - 30 mm
- burty - 30 mm
- ty - 14 mm
- strop - 7 mm
Uzbrojenie - 37mm Vickers-Termi o lufie długości 40 kalibrów w jarzmie kazamatowym
- dwa karabiny maszynowe 8 mm Breda modello 38
Zapas amunicji - 84 naboje 37 mm
- 2808 nabojów 8 mm
Zespół napędowy - silnik - 8 cylindrowy, widlasty, chłodzony cieczą Fiat SPA 8T
- moc maksymalna 125 KM
Było trochę zabawy ze szkieletem. Poszycie od dołu pasowało nieźle, gorzej z górnym.

Zdjęcia przedstawiają stan ze wczoraj na dzisiaj zrobiłem obudowę armaty cz.11 i 12 zdecydowałem się zrobić nieruchomą ponieważ coś nie chciały pasować. cz.16 podkleiłem tekturą.
Tak sobie myślę że zrobię w tym modelu nity, zastosuje do tego kolorowy papier tak że raczej nic nie zepsuję, A bez nitów wygląda trochę pusto...