Zgodnie z zapowiedzią na stole znalazł się Mig-29 z nowego Małego Modelarza. Jest to ten sam model co w 2002 roku, który sklejałem, lecz w nowym malowaniu.
„Prezentowany samolot z numerem bocznym 70 dotychczas użytkowany był w I Eskadrze Lotnictwa Taktycznego w Mińsku Mazowieckim. Po wykonaniu drugiego remontu i zrealizowaniu niezbędnych modernizacji oraz wzmocnieniu konstrukcji płatowca jest użytkowany w 41 Eskadrze Lotnictwa Taktycznego w Malborku w systemie eksploatacji według stanu technicznego.”
Model posiada bardzo ładne malowanie oraz dużo napisów eksploatacyjnych (nie wiem czy w dobrych miejscach) poza tym to ten sam model co w 2002 roku. Na uwagę zasługuje także dobrej jakości papier jak i druk. Autorem modelu jest pan Roman Staszałek.

Przechodząc do relacji wręgi nakleiłem na tekturę oraz rozpocząłem budowę zgodnie z numeracją. Model będzie wykonywany w całkowitym standardzie. Na początek skleiłem trzy segmenty i jeden, który czeka na doklejenie.

Model opracowany jest na dwie wręgi ja natomiast sklejam je tak jak w poprzednim modelu.
Pozdrawiam