Historia polskiej motoryzacji - Jelcz Berliet
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
-
Ajaj sorry ,mój błąd nie spojrzałem na nicka i myślałem że to misiek pyta o autobus - misiek sorry nie było tematu.
No a jak tam nasza komora , wnęka i cała reszta?
"wydaje mi się że Misiek odpowiadał na to pytanie a kolega Zuru chyba poprostu nie przejrzał albo nie przeczytał relacji od początku "
tak pewnie było.
No a jak tam nasza komora , wnęka i cała reszta?
"wydaje mi się że Misiek odpowiadał na to pytanie a kolega Zuru chyba poprostu nie przejrzał albo nie przeczytał relacji od początku "
tak pewnie było.
witam
przykleiłem ją, nie jest do końca źle trzeba będzie tylko małą łatkę wstawić
zdjęcia wstawię dopiero w sobotę bo dziś mam egzamin na uczelni i wrócę późno do domu.. jeżeli chodzi o komorę to więcej nie zrobiłem, a podesty.. te tylne skleiłem w całość, jeszcze bez nadkoli, bo będę malowane.. i na razie to tyle się dzieje w mojej fabryce.. ale mam nadzieje że ograniczone tempo (do 20 minut dziennie
) zniknie wraz z ostatnim egzaminem
pozdrawiam
męczyła mnie ta komora silnika więc ją skleiłem.. na szerokość brakło mi może jakieś 1,5-2mm ale był mały problem z wysokością bo tam już brakowało lekko ponad 2 mm..scorpions pisze:No a jak tam nasza komora , wnęka i cała reszta?

pozdrawiam
witam
jutro następny
planuję jutro pomalować to co mogę, żeby móc się zabrać za wnętrze..
dziś powstały brakujące nadkola przednie:

rzut okiem na przód:

mam taką małą zagwozdkę:

zastanawia mnie czy ta różnica w długości elementu i przeznaczonego na nią miejsca na podłodze będzie miała jakiś destruktywny wpływ na przyszłe prace we wnętrzu
zna ktoś może na to pytanie odpowiedź
teraz zdjęcia tyłu:

i jeszcze zdjęcia całości:

ładnie to zaczyna się prezentować
na koniec jeszcze zdjęcia komory silnika:

na zdjęciach może nie wygląda to najlepiej ale na żywo nie jest tak do końca źle
tak jak pisałem wcześnie najwięcej problemów miałem z wysokością tej komory, ale jakoś z tego wybrnąłem (troszkę trzeba po szlifować i pomalować- będzie ładnie
) a jeżeli chodzi o brakujący fragment boczny to zrobię nakładkę na część tylną autobusu.. już wstępnie patrzyłem i nie powinno być źle. jeżeli jednak by mi się nie udało jakoś tego ładnie zrobić to komora silnika będzie zamknięta
tyle na dziś
pozdrawiam

dziękiscorpions pisze:No to powodzenia na egzaminie

zastanawia mnie czy ta różnica w długości elementu i przeznaczonego na nią miejsca na podłodze będzie miała jakiś destruktywny wpływ na przyszłe prace we wnętrzu

ładnie to zaczyna się prezentować

na zdjęciach może nie wygląda to najlepiej ale na żywo nie jest tak do końca źle

tyle na dziś

pozdrawiam
belfast pisze: jutro następny
w niedzielę?
Do końca nie pamiętam ,ale ta różnica długości chyba nie będzie miała żadnego wpływu na robótki we wnetrzu , a co do komory nie jest tak źle , a szkoda by ją było zamykać.
Powiem Ci ,że najgorsze do zrobienia będą fotele i rury we wnętrzu.
A tak na marginesie co studiujesz i gdzie - jeśli można wiedzieć?
co do komory to się okaże na dniach jak będę ją próbował urządzićscorpions pisze:belfast pisze: jutro następny
w niedzielę?
Do końca nie pamiętam ,ale ta różnica długości chyba nie będzie miała żadnego wpływu na robótki we wnetrzu , a co do komory nie jest tak źle , a szkoda by ją było zamykać.
Powiem Ci ,że najgorsze do zrobienia będą fotele i rury we wnętrzu.
A tak na marginesie co studiujesz i gdzie - jeśli można wiedzieć?

a co do studiów to studiuję na Politechnice Warszawskiej na wydziale Mechaniki, Energetyki i Lotnictwa w skrócie MEIL

a kolega scorpions kiedy rusza z budową tego cacka z dziurką

pozdrawiam
-
Model wychodzi wyśmienicie.
:arrow:Ale ja trochę w innej sprawie co myślisz żebym skleił jelcza ale troche w innych planach tzn.znalazłem na stronie wydawnictwa "Orlik" http://www.orlik-models.pl/ darmowe modele kartonowe a wśród nich model Jelcz M11 i zamierzę go skleić wiem że trochę się rożni od twojego ponieważ jest łatwiej zaprojektowany ale na początek mi to wystarczy
:arrow:Ale ja trochę w innej sprawie co myślisz żebym skleił jelcza ale troche w innych planach tzn.znalazłem na stronie wydawnictwa "Orlik" http://www.orlik-models.pl/ darmowe modele kartonowe a wśród nich model Jelcz M11 i zamierzę go skleić wiem że trochę się rożni od twojego ponieważ jest łatwiej zaprojektowany ale na początek mi to wystarczy
Misiek, to jaki model wybierzesz to zależy od Ciebiemisiek44344 pisze:Model wychodzi wyśmienicie.

pozdrawiam
P.S. to już 100 wpis

na dobrą sprawę to ja jutro też ten semestr kończęscorpions pisze:Witam!
To żeś sobie studia wybrał.
Z budową myślę powinienem jutro wystartować aczkolwiek nic nie gwarantuję.
Sadzę że szybko Cię dogonię bo edukacje zakończyłem parę lat temu no i mam zestaw elementów laserowo wycięty więc mniej naklejania , no ale zobaczymy.
pzdr.

wycięte laserem, czyli idziesz na łatwiznę

-