No i nadszedł czas na zakończenie tegoż serialu !
Kompletne uzbrojenie :
No i galeria końcowa ( plus kilka wcześniejszych fotek , jeszcze przed zamontowaniem uzbrojenia ) :
I czas na małe podsumowanie:
Model zaliczyłbym jako dobrze opracowany , z niewielkimi błędami , zwłaszcza w druku ( małe przesunięcia ) , największym mankamentem było to , iż model wydrukowany jest na dosyć grubym kartonie co powodawało gdzieniegdzie załamania papieru. Moim najwiekszem błędem było niedokładne przygotowanie szkieletu , co troche odbija się na poszyciu zewnętrznym. O ile sam kadłub można zaliczyć do dobrego opracowania , to uzbrojenie już nie , bardzo ciężko było spasować elementy ze sobą ( za małe wręgi , różne wielkości elementów uzbrojenia ) , dlatego całość została pomalowana. No i to co zauważyłem dopiero pod koniec budowy , a praktycznie jest to już nie do naprawienia , to to , że chyba za bardzo w dół opada dziób , na zdjęciach sklejonych Jaszczombów zauważyłem , że dziób idzie prawie że w lini prostej , nieznacznie ma mały spadek , a u mnie opada troche bardziej , no ale trudno. Ogólnie model mogę zaliczyć do dosyć dobrych i polecić każdemu ( moim zdaniem jest to o wiele lepsze opracowanie niż to nowsze ).
Można dołączyć go do spisu
pzdr