[Relacja] T-72B (Fly Model 1:25)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
OSTOJA jeśli chodzi o diorame to już wiem na 99% że pojazdy będą jechały po ziemi (przyschniętym błotku lub coś w tym rodzaju)
Więc co do brudzenia to chciałbym je podzielić na dwa etapy:
- najpierw nanieść ciemne pigmenty, które by odzwierciedlały ogólne ubrudzenie jak i brud gromadzący się w róznych zakamarkach, spaliny czy chociażby rozlaną benzynę w okolicach zaworów na beczkach
- na koniec nanieść na spód, fartuchy, koła i gąsiennice pigment który będzie właśnie odwzorowywał podłoże po jakim będzie jechał pojazd
Wiec jak widać pierwszy etap moge zrobić już teraz i głównie na nim mi teraz zależy.
Więc co do brudzenia to chciałbym je podzielić na dwa etapy:
- najpierw nanieść ciemne pigmenty, które by odzwierciedlały ogólne ubrudzenie jak i brud gromadzący się w róznych zakamarkach, spaliny czy chociażby rozlaną benzynę w okolicach zaworów na beczkach
- na koniec nanieść na spód, fartuchy, koła i gąsiennice pigment który będzie właśnie odwzorowywał podłoże po jakim będzie jechał pojazd
Wiec jak widać pierwszy etap moge zrobić już teraz i głównie na nim mi teraz zależy.
Siedemdwójka ma silnik wielopaliwowy i nawet na nafcie pojedzie. Choć oczywiście na oleju napędowym śmiga najlepiej. Wprost idealny pojazd do codziennej eksploatacji i tankowania tego czegoś co niektórzy właściciele stacji paliwowych nazywają paliwemOSTOJA pisze:david napisał/a:
rozlaną benzynę w okolicach zaworów na beczkach
Raczej rozlany olej napędowy.

super, że kończysz już model, będzie co podziwiać w galerii końcowej
fajnie by było jakbyś dodał jakieś zdjęcie T-72B razem ze SCUD-em
a co do obrabiania fotek, to ja bym zamiast rozjaśniać podwyższył parametr gamma i dodał trochę kontrastu, żeby zdjęcie nie wyszło blade i rozmazane:
tylko, żeby się nie zrobiła teraz licytacja kto lepiej obrabia zdjęcia

a co do obrabiania fotek, to ja bym zamiast rozjaśniać podwyższył parametr gamma i dodał trochę kontrastu, żeby zdjęcie nie wyszło blade i rozmazane:

tylko, żeby się nie zrobiła teraz licytacja kto lepiej obrabia zdjęcia

Witam Wszystkich.
Wreszcie nadszedł czas na finałową galerię.
Ale najpierw chciałbym podziękować Wam za pomoc jaką niejednokrotnie daliście mi w trakcie budowy oraz za wszystkie Wasze opinie, które wygłaszaliście w trakcie budowy.

----------------------------------------------------------------------------

MAZ 543 + T72B

I kilka zdjęć w fullHD

Pozdrawiam i zapraszam za niedługo na kolejną relację.
Wreszcie nadszedł czas na finałową galerię.
Ale najpierw chciałbym podziękować Wam za pomoc jaką niejednokrotnie daliście mi w trakcie budowy oraz za wszystkie Wasze opinie, które wygłaszaliście w trakcie budowy.

MAZ 543 + T72B

I kilka zdjęć w fullHD

Pozdrawiam i zapraszam za niedługo na kolejną relację.
Ostatnio zmieniony 2009-03-14, 15:41 przez david, łącznie zmieniany 1 raz.
Czołg wyszedł przepięknie. Jednak pierwsza seria zdjęć jak dla mnie jest nie do obejrzenia - czarne plamy. Druga trochę jest jaśniejsza. Trzecia też ciemna.

Rozjaśniłem dwa. Być może mój monitor już "pada", ale inne zdjęcia są oglądalne na tym monitorze.
PS. nie wiem dlaczego, ale emblemat gwardii jest umieszczony "do góry nogami".

Rozjaśniłem dwa. Być może mój monitor już "pada", ale inne zdjęcia są oglądalne na tym monitorze.
PS. nie wiem dlaczego, ale emblemat gwardii jest umieszczony "do góry nogami".