[Relacja] Jelcz-Berljet PR 100 Modelik 12/2007
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witam dziś zakończyłem budowę jelcza.
Generalnie model sklejał się nieźle, pomimo błędów jakie w nim występują.
Początkujący mogą mieć z nim problemy,
ale przy dużej dawce cierpliwości można sobie poradzić.
Na razie załączam jedno zdjęcie jutro założę galerię z "pleneru"

Jeżeli macie jakieś pytania sugestie to piszcie śmiało zniosę wszystko (no prawie :wink: ).
Pozdrawiam.
Generalnie model sklejał się nieźle, pomimo błędów jakie w nim występują.
Początkujący mogą mieć z nim problemy,
ale przy dużej dawce cierpliwości można sobie poradzić.
Na razie załączam jedno zdjęcie jutro założę galerię z "pleneru"

Jeżeli macie jakieś pytania sugestie to piszcie śmiało zniosę wszystko (no prawie :wink: ).
Pozdrawiam.
No comments,
Model aż nie wiem co powiedziec, jestem szcześliwy że dojechales do końca relacji. Jest na co popatrzeć.
Pozdrawiam!!
P.S
Teraz co nie mam stawac w szranki z Jelczem bo i tak nie mam szans, zreszta z moimi umiejetnościami
Model aż nie wiem co powiedziec, jestem szcześliwy że dojechales do końca relacji. Jest na co popatrzeć.
I mysle że nie "wydaje mi sie" tylko napewno bo zasługuje ten model na to;-)Haluś pisze:Co tu duzo mowić.
Kolejny świetny model i cos mi sie wydaje ze bedzie kolejna fotka tygodnia
Gratuluje.
Pozdrawiam!!
P.S
Teraz co nie mam stawac w szranki z Jelczem bo i tak nie mam szans, zreszta z moimi umiejetnościami

Wicio,
Jutro porobię zdjęcia lepsze w plenerze i pokaże też co spaprałem.
Spoko umiejętności kształtuje się z czasem.Teraz co nie mam stawac w szranki z Jelczem bo i tak nie mam szans, zreszta z moimi umiejetnościami
Jutro porobię zdjęcia lepsze w plenerze i pokaże też co spaprałem.
Ostatnio zmieniony 2007-10-07, 10:03 przez IRON_84, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Wicio, masz rację pomyliłem się trochę z tym jelczem.
Tak to jest jak się buszuje po internecie i zagląda na różne fora w jednym dniu.
Z plenerem musiałem się chwilowo wstrzymać bo mokro na dworze a nie chcę żeby mi jelcza zeżarła rdza.
W zamian wrzucam kilka fotek zrobionych w domu.

To narazie tyle.
Zdjęcia w plenerze zrobię jak tylko warunki będą lepsze.
Pozdrawiam.
Wicio, masz rację pomyliłem się trochę z tym jelczem.
Tak to jest jak się buszuje po internecie i zagląda na różne fora w jednym dniu.
Z plenerem musiałem się chwilowo wstrzymać bo mokro na dworze a nie chcę żeby mi jelcza zeżarła rdza.
W zamian wrzucam kilka fotek zrobionych w domu.

To narazie tyle.
Zdjęcia w plenerze zrobię jak tylko warunki będą lepsze.
Pozdrawiam.
Model cacy jak już pisałem i pozwolę się w trącić i odpowiedzięc na pytaniebrzydal, 'a szyby w modelach kartonowych robi się z foli np po czekoladzie (jest taka w czekoladzie Nussbeiser
), lub i co jest najlepszym rozwiązaniem przezroczysta okładka z skoroszytu, jest ona dośc twarda, ja korzystam z przezroczystej okładki którą sie wykorzystuje do bindowania (pokrywana ona zawsze przednią cześć jakiegoś opracowania). Mam nadzieje że jasno to opisałem, jak nie to wrzucę fotki lub ktoś zrobi to lepiej ode mnie
Jeszcze musze się o cos spytac IRONA 84, powiedz mi na fotce której załączam, jest pokazana tylne koła Twojego Jelcza, widac że bieznik nie jest płaski tylko lekko wystający, jak to zrobiłeś, po podobne cos chce zrobic w mojej nysce tylko nie wiem jak to zrobić.
http://img508.imageshack.us/my.php?imag ... 026va1.jpg
Pozdrawiam!!

Jeszcze musze się o cos spytac IRONA 84, powiedz mi na fotce której załączam, jest pokazana tylne koła Twojego Jelcza, widac że bieznik nie jest płaski tylko lekko wystający, jak to zrobiłeś, po podobne cos chce zrobic w mojej nysce tylko nie wiem jak to zrobić.
http://img508.imageshack.us/my.php?imag ... 026va1.jpg
Pozdrawiam!!
Ostatnio zmieniony 2007-10-08, 11:18 przez Wicio, łącznie zmieniany 1 raz.
Wicio,
Okładki są formatu A4 więc spokojnie wystarczają nawet na największe szyby.
Można je dostać w większości sklepów papierniczych lub w punktach xero ale tam strasznie za to zdzierają.
Wicio Ogólnie to wyciąłem pasek kartonu szerokości koła.
Potem "wygniotłem" pustym wkładem od długopisu (z ostrą końcówką) wzór bieżnika i pomalowałem.
Do wygniatania użyłem podkładki pod myszkę (taka cienka) ale na kartonie 1 mm też da się to zrobić.
Całość wygląda na mocno zużytą oponę.

Ja robię dokładnie tak samo.ja korzystam z przezroczystej okładki którą sie wykorzystuje do bindowania
Okładki są formatu A4 więc spokojnie wystarczają nawet na największe szyby.
Można je dostać w większości sklepów papierniczych lub w punktach xero ale tam strasznie za to zdzierają.
Wicio Ogólnie to wyciąłem pasek kartonu szerokości koła.
Potem "wygniotłem" pustym wkładem od długopisu (z ostrą końcówką) wzór bieżnika i pomalowałem.
Do wygniatania użyłem podkładki pod myszkę (taka cienka) ale na kartonie 1 mm też da się to zrobić.
Całość wygląda na mocno zużytą oponę.

Ostatnio zmieniony 2007-10-08, 11:25 przez IRON_84, łącznie zmieniany 1 raz.