W gruzachMatrix_OST pisze:I legł
[Konkurs][R]Mazda 323 (Zetka 1:24)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Relacja :
Cegiełki mnie zmęczyły więc powróciłem do mazdy.
Zostały mi jeszcze koła i rura wydechowa wszystko inne zostało wklejone w swoje miejsce.
Były to miedzy innymi części :
Zderzak tylni pomalowany 2 warstwami i przyklejony,niestety był on za krótki i musiałem przy nim popracować by pasował,nie jestem z niego zadowolony,przedni wyszedł lepiej.
"Boczne zderzaki" nie sprawiały problemu,a i tu ciekawostka jedynie te elementy wskazane były podklejenia tekturą.
Światła tylne
Tablice rejestracyjne
Lusterka tu pokusiłem się o zrobienie "odbić,odbłysku" ,udało się,blok kolorowy srebrny dał doskonały efekt.
Wycieraczki
Tera pora na zdjęcia.

Cegiełki mnie zmęczyły więc powróciłem do mazdy.
Zostały mi jeszcze koła i rura wydechowa wszystko inne zostało wklejone w swoje miejsce.
Były to miedzy innymi części :
Tera pora na zdjęcia.

Podsumowanie :
Budowa modelu Mazda 323 FF została ukończona.Model nie jest trudny w budowie.
Podczas jego budowy wzorowałem się na relacjach modelarzy bardziej doświadczonych.Największe kłopoty sprawił mi jednak zderzak tylni który był o 0,5cm za krótki i dla tego trzeba było go przedłużyć z resztą nie było problemu.
Model polecam każdemu.
Galeria Końcowa :
Przód :
Tył :

Boki :
Szczegóły :

Budowa modelu Mazda 323 FF została ukończona.Model nie jest trudny w budowie.
Podczas jego budowy wzorowałem się na relacjach modelarzy bardziej doświadczonych.Największe kłopoty sprawił mi jednak zderzak tylni który był o 0,5cm za krótki i dla tego trzeba było go przedłużyć z resztą nie było problemu.
Model polecam każdemu.
Galeria Końcowa :
Przód :
Tył :

Boki :
Szczegóły :

Ostatnio zmieniony 2010-02-06, 18:46 przez noutilus, łącznie zmieniany 2 razy.
No jak go ruszyli po ćwierć wieku , to jest to bardzo prawdobodobnebelfast pisze:i wtedy miał dachowanie i się podrapał
Czyli podsumowując :
Po 25 latach stania pod chmurką , przeżyciu wielu śniegów , deszczów i wojen , grupa śmiałków postanowiła uruchomić to ustrojstwo. Włożyli silnik , napompowali koła , po czym okazało się , że prowadzenie Mazdy , która stała 25 lat pod chmurką , nie jest takie proste. Obstawiałbym , że zardzewiała kolumna kierownicy , przez co stracili panowanie , dachowali i podrapali furę , (ale o dziwo szyby są całe , może dawniej było lepsze szkło
P.S. Misiek , nie przejmuj się tymi z kartonowki.pl - nie znają się
Scorpions szaleje jednym słowemscorpions pisze:Po 25 latach stania pod chmurką , przeżyciu wielu śniegów , deszczów i wojen
Masakra jak przez te 25 lat żadnego lata i wiosny nie było.
Ostatnio zmieniony 2010-02-06, 18:55 przez Patryk.K, łącznie zmieniany 1 raz.
no ja widzę jeszcze jedną przyczynę, śmiałkowi dmuchali opony usta-usta, nie mieli manometru i przepompowaliscorpions pisze:No jak go ruszyli po ćwierć wieku , to jest to bardzo prawdobodobnebelfast pisze:i wtedy miał dachowanie i się podrapał![]()
![]()
![]()
![]()
Czyli podsumowując :
Po 25 latach stania pod chmurką , przeżyciu wielu śniegów , deszczów i wojen , grupa śmiałków postanowiła uruchomić to ustrojstwo. Włożyli silnik , napompowali koła , po czym okazało się , że prowadzenie Mazdy , która stała 25 lat pod chmurką , nie jest takie proste. Obstawiałbym , że zardzewiała kolumna kierownicy , przez co stracili panowanie , dachowali i podrapali furę , (ale o dziwo szyby są całe , może dawniej było lepsze szkło). Taka jest moja koncepcja
![]()
![]()
a co do tych szyb to nie tylko one kiedyś były lepsze bo zobacz że nawet kawałeczek słupków nie jest zgięty
wyżej były żarty a tak poważnie to się nie przejmuj, ciężko jest uzyskać efekt złomu z papieruP.S. Misiek , nie przejmuj się tymi z kartonowki.pl - nie znają się
jak dla mnie to jest lakier
.Teraz zamontować to do samochodu i koniec.Galeria już wnet...