[R] Grumman F6F-3 Hellcat - KA 3-4/2000 [konkurs-tłokowe]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Cześć,
bardzo fajny model - lakierowanie też mi się podoba. Zwróciłem za to uwagę na trzy sprawy: koła - to już wiadomo (lakierowanie i trochę kanciaste), końcówki skrzydeł - to ogólnie trudny element i trzecie - brak lub niedokładny retusz na stateczniku pionowym, sterze i na końcu modelu. Przesadne okopcenia to już nie Twoja wina. Bardzo mi się podobało oddzielenie lotek i sterów.
Pozdrawiam
TAD
bardzo fajny model - lakierowanie też mi się podoba. Zwróciłem za to uwagę na trzy sprawy: koła - to już wiadomo (lakierowanie i trochę kanciaste), końcówki skrzydeł - to ogólnie trudny element i trzecie - brak lub niedokładny retusz na stateczniku pionowym, sterze i na końcu modelu. Przesadne okopcenia to już nie Twoja wina. Bardzo mi się podobało oddzielenie lotek i sterów.
Pozdrawiam
TAD
Koła faktycznie nie są rewelacyjne
Co do retuszu to zapewne chodzi o to ujęcie
http://i206.photobucket.com/albums/bb14 ... CT4401.jpg
Czasem wydaję się to białe - w rzeczywistości jest to nieco jaśniejsza tempera (taka mieszanka ni to szare ni to niebieskie) i jak się patrzę na modle to nie rażą białe krawędzie - zlewają się z kolorem statecznika. Jego wykonanie odbiega sporo od doskonałości - no ale to mój pierwszy raz był
Dziękuję wszystkim za komentarze i uwagi, do zobaczenia w następnej relacji!

http://i206.photobucket.com/albums/bb14 ... CT4401.jpg
Czasem wydaję się to białe - w rzeczywistości jest to nieco jaśniejsza tempera (taka mieszanka ni to szare ni to niebieskie) i jak się patrzę na modle to nie rażą białe krawędzie - zlewają się z kolorem statecznika. Jego wykonanie odbiega sporo od doskonałości - no ale to mój pierwszy raz był

Nie wiem jakim kurrde cudem ale jeszcze Ci tej maszynki nie pogratulowałem...
Kroolo, model rewelacyjny
Niby pierwszy tego typu projekt (tzn AH u Ciebie na warsztacie
) ale udało Ci sie z niego wycisnąć naprawdę wiele
Brawo!! Jak tak patrzę to moje "umiejętności", o ile można to tak nazwać, nadają sie chyba tylko do grzebania w piaskownicy
Gratuluję!!!
Pozdrawiam!!

Pozdrawiam!!