[R] Jelcz 317 SCZ 18
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
- czolgruski
- czolgruski
OSTOJA, "spad" jest dobry. Jest nawet mniejszy, niż powinien być, mi się wydaje. Sam zobacz, jak to jest TUTAJ zrobione. Wg mnie jest dużo bardziej pochylona, niż u mnie.
- czolgruski
Co do odległości w ciągniku, to wiem, że jest za duża - 0,5 mm tekturą podkleiłem resory, zamiast kartonem i to dlatego. Teraz, żeby to zmienić musiałbym zrywać całe zawieszenie, a co za tym idzie, praktycznie cały tył ciągnika. W naczepie to już w ogóle jest masakra z przyklejeniem błotników. Inaczej nie mogę ich przykleić, bo mi szpilki nie pozwalają. I tak przykleiłem je najwyżej, jak tylko dało się to zrobić...
- czolgruski
Witajcie ponownie po długiej przerwie.
Dziś spotykamy się po raz ostatni w tej relacji. Tak, dobrze myślicie - jest to koniec relacji. Model został ukończony i stoi dumnie na półce. Zanim zaprezentuję ostateczną galerię, pokażę końcówkę budowy.
Pomosty:

Szpula z wężem:

Stelaż motopompy:

Drabinka - kolejna zmiana. Męczyłem się z nią parę dobrych godzin. Oryginalna powinna być papierowa, ale strasznie mi się pomięła, więc postanowiłem zrobić taką samą, tyle, że z drutu. Za pierwszym razem nie wyszła - wziąłem zbyt cienki drucik. Za drugim razem wyszło lepiej i tak już zostało.

Motopompa:
- sanie również zrobiłem z drutu, żeby wyglądały lepiej.
Kolejną zmianą są pokrętła. Te z papieru są straszne, więc te też powstały z drucika.
Oryginał:

Zamiennik:

Części i całość:
To by było na tyle z budowy. Czas na ostateczną galerię:

To by było na tyle w tej relacji.
Do zobaczyska w następnej
Dziś spotykamy się po raz ostatni w tej relacji. Tak, dobrze myślicie - jest to koniec relacji. Model został ukończony i stoi dumnie na półce. Zanim zaprezentuję ostateczną galerię, pokażę końcówkę budowy.
Pomosty:

Szpula z wężem:

Stelaż motopompy:

Drabinka - kolejna zmiana. Męczyłem się z nią parę dobrych godzin. Oryginalna powinna być papierowa, ale strasznie mi się pomięła, więc postanowiłem zrobić taką samą, tyle, że z drutu. Za pierwszym razem nie wyszła - wziąłem zbyt cienki drucik. Za drugim razem wyszło lepiej i tak już zostało.

Motopompa:
- sanie również zrobiłem z drutu, żeby wyglądały lepiej.

Kolejną zmianą są pokrętła. Te z papieru są straszne, więc te też powstały z drucika.
Oryginał:

Zamiennik:

Części i całość:

To by było na tyle z budowy. Czas na ostateczną galerię:

To by było na tyle w tej relacji.
Do zobaczyska w następnej