[R/G] TS-9 Junak 3 WAK
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Andrzej, mail dotarł, dziękuję. Odpowiedziałem na czarnym.
PSZ 1939, nic prostszego ta wycinanka kosztuje tylko 15 PLN. Zachęcam.
Ogonek kompletny, nawet sterowanie sterem kierunku jest, tylko nitki nie obcięte i kabłąk do kotwiczenia ogona nie pomalowany ale jak będę malował podwozie to go się pomaluje. Szpara pomiędzy statecznikiem i sterem jest jednak zbyt duża ale już chyba nie będę tego drzeć.

PSZ 1939, nic prostszego ta wycinanka kosztuje tylko 15 PLN. Zachęcam.
Ogonek kompletny, nawet sterowanie sterem kierunku jest, tylko nitki nie obcięte i kabłąk do kotwiczenia ogona nie pomalowany ale jak będę malował podwozie to go się pomaluje. Szpara pomiędzy statecznikiem i sterem jest jednak zbyt duża ale już chyba nie będę tego drzeć.

No to mam podwozie główne, koła jeszcze nie obrobione. Na zdjęciach chciałem pokazać jak je wkleiłem bo w centropłacie nie ma żadnych wzmocnień. Po prostu pomiędzy górne i dolne pokrycie wkleiłem długie tulejki papierowe - muszą być dobrze wklejone zarówno do górnego jak i do dolnego pokrycia. Podwozie jest włożone w tulejki bo tak jest łatwiej ustawić je przy wklejaniu. Po wklejeniu tulejki są obcinane na równo z dolnym pokryciem i w ten sposób mam dość mocne obsadzenie (mocowanie) podwozia. Druty podwozia są wklejone w tulejki SG.