[R] SU-85 (Answer/Kartonowe Hobby)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witam,
Z Akrylem trzeba ostrożnie. Sam go stosuje ale nakładam pędzelkiem rozcięczony wodą a większe powierzchnie kawałkiem gąbki (obcięty zmywak do naczyń). Niewielkie pofalowania kartonu ustępują same po wyschnięciu ale lepiej najpierw poćwiczyć. Nie spotkałem Alryli czysto matowych były tylko połysk i pół mat.
Pozdrawiam.
Z Akrylem trzeba ostrożnie. Sam go stosuje ale nakładam pędzelkiem rozcięczony wodą a większe powierzchnie kawałkiem gąbki (obcięty zmywak do naczyń). Niewielkie pofalowania kartonu ustępują same po wyschnięciu ale lepiej najpierw poćwiczyć. Nie spotkałem Alryli czysto matowych były tylko połysk i pół mat.
Pozdrawiam.
Dzięki za rady. Będę próbował na starym modelu, bo i tak już nic z niego nie będzie
Poćwiczę, popatrzę, a co dalej z tym lakierowaniem, to się okaże.
Gdzie radzicie lakierować
Bo to jest spray, to ja myślałem w piwnicy albo w jakiś bezwietrzny dzień na balkonie. Potem spróbuje prysnąć na gąbkę i przejechać po wannie kadłuba.

Gdzie radzicie lakierować

Witam, ładne a nakrętki będą? Trochę dłubanki ale polecam warto.
Tu jest link sam z nich korzystam.
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... k&start=20
Pozdrawiam.
Tu jest link sam z nich korzystam.
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... k&start=20
Pozdrawiam.
No i fotki
Co do nakrętek to myślałem żeby zeskanować np. zapas koloru, pobrać z niego kolor, nanieść go na odpowiednie nakrętki i wydrukować. Pomyślę nad nimi może je zrobię. Jak mi sie zachce
bo narazie troche mi się nie chce. Uformowałem już gąski, teraz czekają tylko na nałożenie i przyklejenie. Zobaczymy może w niedziele będzie galeria końcowa.

Witam wszystkich w galerii końcowej. Model skończyłem jeszcze w środę.
Podsumowując był łatwy, nie wystąpiły żande błedy. Tylko szkoda że jest tak mało rysunków montarzowych.
Napewno SU nadaje się na model do odpoczynku. Bardzo fajnie się kleił.
Polecam !
Nie ma w nim nic nad wymiar oprócz reflektora. Nie robiłem nakrętek itp. bo kleił bym go do wakacji.

Teraz zaczynam Stuga. Relacja prawdopodobnie za tydzień.
Podsumowując był łatwy, nie wystąpiły żande błedy. Tylko szkoda że jest tak mało rysunków montarzowych.
Napewno SU nadaje się na model do odpoczynku. Bardzo fajnie się kleił.
Polecam !
Nie ma w nim nic nad wymiar oprócz reflektora. Nie robiłem nakrętek itp. bo kleił bym go do wakacji.

Teraz zaczynam Stuga. Relacja prawdopodobnie za tydzień.