Witam dziś w ostatnim już dniu roku 2009.Prace nad mazdą dobiegają już właściwie końca i ani się obejrzałem a ona już prawie skończona.Cały dzień dziś poświęciłem na robótki drobne i te większe. Wczoraj jeszcze zdążyłem skleić tył samochodu z bokami karoserii. Dziś natomiast takie jakby "drugie nadkola" skleiłem (nie wiem jak się to fachowo nazywa). Skleiłem całe nadwozie z podwoziem+wnętrzem (coś około 2,5 godz to wklejałem)chciałem aby wyszło jak najlepiej,bo już raz doświadczyłem sklejania bez szkieletu nadwozia z podwoziem i efekt był taki że model wylądował w koszu.Natomiast przy maździe się udało.
Relacja :
Co prawda miało nie być tej aktualizacji dzisiejszej ale jednak się skusiłem. Dach został delikatnie sformowany z nadwoziem i później lekko oszlifowany. powstał Spoiler przedni Zaczątek robót nad zderzakiem przednim,zderzaki zostaną pomalowane dwiema warstwami
Z jednej strony humbrolem met 11 co miało posłużyć za "spawy",z drugiej strony pomieszałem dwa humbrole matt 61 i matt 113 co miało posłużyć za "rdze".
Relacja :
Od razu proszę administratora lub moderatora o zmianę tematu w mojej relacji na[Konkurs][R]Mazda 323 (Zetka 1:24) + Garaż
Przejdźmy teraz do rzeczy a tak nad mazdą nic nie ruszyło.Postanowiłem jednak wykonać model garażu w skali kompatybilnej do Mazdy323 FF.Na samym początku zaprojektowałem garaż rysunkowo jak i w programie (sory że nie wgrałem zdjęć projektu).Szkielet wykonałem z "Pilśni" coś podobnego do sklejki i zabrnąłem do momentu robienia tekstur,ścianki we wnętrzu wykonałem rysując na bloku cegiełki i płytki,a z zewnątrz zastosowałem metodę robienia cegiełek,wycinając je z bloku kolorowego i naklejając na blok czarny klejem BCG następnie nadając barw pastelami.Dalsze prace za jakiś czas.Nad budową wnętrza będę się wzorował z tej galerii Garaż.Zrobię także żarówkę na suficie oraz okna otwierane i zasuwaną/odsuwaną bramę garażową.
Wiem właśnie o tym i dobrze że się zorientowałem nim było za późno i zacząłem wklejać je nie lególarnie co dało lepszy efekt.
Cegły które są w kolumnie nie dały się odkleić i zostało tak właśnie że 2 kolumny cegieł muszą być jedna na drugiej.